Opinió

El camí correcte

El partit de Getafe pot ser important
per al futur.
El Barça va poder veure que fent allò que el va fer gran, pot tornar a ser imbatible

La victòria del Barça al camp del Getafe pot arribar a ser molt més important del que sembla. Per començar, ha portat la pau al club ara que arriben les festes de Nadal i dues setmanes sense futbol. Uns quants terratrèmols han sacsejat la institució les últimes setmanes. Les declaracions creuades entre la gran estrella de l'equip, Leo Messi, i el vicepresident econòmic, Javier Faus, i la sol·licitud del jutge Ruz, de l'Audiencia Nacional, a la directiva d'entrega el contracte de Neymar per decidir si admet a tràmit una querella presentada per un soci contra el president, Sandro Rosell, per apropiació indeguda han remogut l'entorn del club més del que ja ho està habitualment. Una derrota a Getafe i la pèrdua del lideratge, com pintava que passaria en el primer quart d'hora de partit, haurien estat terribles. Perquè les mogudes institucionals s'haurien multiplicat per cinc i s'hi haurien afegit les crítiques a l'equip fins que tornés el futbol el dia 5 de gener al Camp Nou contra l'Elx.

Però entorn i mogudes al marge, la victòria i, sobretot, com va arribar poden fer molt de bé al Barça de Gerardo Martino. L'equip blaugrana no estava acostumat últimament a remuntar. No havia estat capaç, ni a Bilbao ni a Amsterdam, de reaccionar després que el rival s'avancés. No hi va haver reacció cap de les vegades. En canvi, a Getafe, quan les coses anaven pitjor, els de Martino van reaccionar com ho fan els campions. Amb cinc gols i control del joc. És important veure sobretot com ho van fer. Va ser amb els signes d'identitat del millor Barça. Amb la pressió, amb tot l'equip jugant en camp contrari, amb les línies molt juntes, amb combinacions curtes entre els jugadors, amb continus moviments dels futbolistes creant espais i generant línies de passada. El Barça va fer un nefast partit en els primers vint minuts i un partit excel·lent en els setanta següents. Es va veure l'equip que ho va guanyar tot. Per això el partit de Getafe pot ser molt important per al futur. Perquè tothom entengui què s'ha de fer per continuar sent els millors. Simplement recuperar allò que es feia i que no s'estava fent. Allò que si es fa, converteix el Barça en invencible i si no es fa, en terrenal. Que porta l'equip al màxim jugui qui jugui. Perquè a Getafe no hi eren Valdés, Xavi, Messi i Neymar.

Precisament aquestes absències van servir també perquè en el partit de Getafe es reivindiquessin altres futbolistes que poden ser molt importants en la segona part de la temporada. Per començar, Pedro. Tres gols que el poden apropar més a la titularitat. També Cesc, que està signant la seva millor temporada des que va tornar al Barça. I sobretot Iniesta. El de Fuentealbilla, abans de signar la renovació fins al 2018, va oferir un partit grandiós. Estava més baix del que és normal, el manxec. Amb ell de nou a un gran nivell, el Barça és més Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)