Opinió

El gran oblidat

Arjen Robben va ser decisiu en la Champions que va guanyar
el Bayern i no estava ahir ni en l'onze ideal de l'any

El diari francès L'Equipe feia ahir un article assenyalant el nom de deu jugadors que han estat oblidats en la història de la Pilota d'Or. Destacaven entre aquests noms els blaugrana Xavi Hernández i Andrés Iniesta, que van ser finalistes, però que no van rebre el guardó ni quan van guanyar el mundial de Sud-àfrica l'any 2010 amb la selecció espanyola després d'haver completat també una gran temporada amb el Barça. També està entre els oblidats l'exdavanter del Real Madrid Raúl González, un dels millors futbolistes de les últimes dècades. I sobta que no guanyessin mai la Pilota d'Or altres grans jugadors com el francès Thierry Henry i els italians Franco Baresi i Paolo Maldini, dos dels millors defenses de la història del futbol.

Ahir es va entregar la Pilota d'Or del 2013, una de les més polèmiques dels últims anys. La decisió de la FIFA d'allargar el període de votació va ser una maniobra per afavorir Cristiano Ronaldo. Joseph Blatter tenia remordiments després d'aquella imitació que va fer del portuguès i que tantes crítiques va tenir. Havia de fer les paus d'alguna manera amb el davanter i el Real Madrid, i no hi havia millor manera de fer-ho que fent cas de la campanya endegada pel club blanc i els mitjans de comunicació afins a Florentino Pérez. El resultat va ser el triomf de Cristiano Ronaldo. El portuguès va recollir la seva segona Pilota d'Or curiosament després de no haver guanyat ni un títol el 2013. Més mèrits havia fet Lionel Messi i, indiscutiblement, Franck Ribéry, guanyador de cinc títols amb el Bayern de Munic.

Injust el triomf ahir de Cristiano Ronaldo, però recordant els futbolistes oblidats d'aquest premi que abans esmentava, veig que no només és injust el nom del guanyador d'aquesta edició. També ho és que entre els finalistes no hi fos Arjen Robben. L'holandès, que no està ni en l'onze ideal, és el gran oblidat d'aquesta edició. El futbolista del Bayern sempre ha tingut fama de perdedor, però en el 2013 el seu joc va ser decisiu perquè els de Munic guanyessin tot el que van guanyar, fins i tot més decisiu que el de Ribéry en alguns dels partits importants. Robben va ser el millor futbolista de l'equip de Jupp Heynckes en les semifinals de la Champions en què el Bayern va golejar el Barça. L'holandès va marcar dos gols en l'eliminatòria, un en cada camp. Més important va ser el seu concurs que el de Ribéry. I el mateix va passar en la final contra el Borussia de Dortmund. Robben va ser el millor del partit i l'autor del gol decisiu que va donar el títol als de Heynckes. La seva velocitat, el seu desequilibri, els seus gols van ser oblidats en la Pilota d'Or. Però coses com les de l'oblit de Robben no són d'estranyar, tenint en compte els noms oblidats que ahir recordava L'Equipe i que Sergio Busquets, el millor mig centre del món, no aparegui mai en els equips ideals. I el mateix serviria per a Valdés. O que en l'onze d'ahir no hi hagi cap jugador del Borussia de Dortmund...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)