Opinió

La legitimació

Bartomeu està legitimat pels estatuts a continuar com ho va estar Laporta l'any 2008 després de la moció de censura

Ningú no podia pensar que la demanda del soci Jordi Cases contra Sandro Rosell per apropiació indeguda en la modalitat de distracció en el fitxatge de Neymar acabaria amb la dimissió del president del Barça. Que el jutge de l'Audiencia Nacional Pablo Ruz admetés a tràmit la querella va ser l'últim que li faltava a Rosell per dir prou després d'haver estat reflexionant amb la família si valia la pena continuar a la presidència. Els seus companys de junta no el van poder convèncer perquè seguís, i una vegada acceptada la marxa del seu líder van fer pinya per continuar amb el projecte que van iniciar l'any 2010, ara amb Josep Maria Bartomeu al capdavant.

Bartomeu, en pocs dies, s'ha anat guanyant una part de la massa social blaugrana. Ho va fer divendres, en la seva primera roda de premsa, explicant amb detall tota l'operació Neymar, la que havia provocat la dimissió de Rosell. Ho ha fet també en les entrevistes que ha ofert els dies posteriors. Bartomeu s'ha mostrat disposat a obrir més el club i ha presentat també un tarannà molt més conciliador. Ho va fer en els micròfons de RAC1 parlant de Johan Cruyff i Pep Guardiola. Fins i tot va explicar que anirien a dinar amb els directius del Manchester City tant en l'anada com en la tornada dels vuitens de final de la Champions. El que és el mateix, que no tenia cap problema per seure a la mateixa taula que Ferran Soriano, ara director general del club anglès, abans vicepresident del Barça i enemic de Rosell, que no estava disposat a compartir estovalles amb ell.

Tot i aquest tarannà, a Bartomeu se li està donant poca treva i són uns quants els que diuen que no està legitimitat per ser president, perquè el soci va votar Rosell. Va demanar eleccions aquest estiu Joan Laporta el cap de setmana passat i està previst que ho faci avui Agustí Benedito, el soci que va ser segon amb més de 8.000 vots en les eleccions que va guanyar Rosell l'any 2010. Però, agradi o no, l'actual junta té tot el dret a esgotar els sis anys que els socis els va donar per governar el Barça. Així ho diuen els estatuts del club, perquè els socis voten una llista i no una persona. Són els mateixos estatuts que van permetre a Laporta continuar en el càrrec després de la moció de censura que va presentar Oriol Giralt contra la seva junta l'any 2008. Van ser 23.870 els socis que van votar a favor de la moció, un 60,6%. Majoria, però no suficient per fer fora el president. Es necessitava el 66%. Laporta estava legitimat pels estatuts a continuar, i així ho va fer, tot i que molts dels seus directius pensessin el contrari i deixessin el càrrec. Ara Bartomeu també ho està. Només s'hauria de plantejar l'avançament de les eleccions si el cap de setmana del 5 i 6 d'abril els socis diuen no a la proposta de la junta de reforma del Camp Nou. Si no és així, té tot el dret de treballar i ja serà jutjat, pels socis, l'any 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)