Opinió

Amb un es pot guanyar; amb l'altre, no

El Barça
entra en la fase decisiva del curs sabent que per tenir èxit
ha de mostrar la cara de la segona part
a Sevilla

El Barça ha entrat de ple en la fase decisiva de la temporada, en què es decidiran els tres títols a què aspira. En la lliga, els blaugrana empaten en la primera posició amb el Real i l'Atlético de Madrid, i tot indica que qui vulgui ser campió haurà de fallar molt poc. Cada punt que un equip perdi, el penalitzarà molt. En la copa, els de Gerardo Martino han de certificar demà a Anoeta el pas a la final després de deixar molt ben encarrilada l'eliminatòria en el partit d'anada. Si ho fa, no serà tampoc gens fàcil aixecar el títol el dia 19 d'abril. El rival serà, si no hi ha remuntada heroica de l'Atlético de Madrid, el Real Madrid. En la Champions, encara queda un llarg camí fins a la final de Lisboa, però la primera pedra que es trobarà el Barça és massa grossa per a uns vuitens de final. El futur dels blaugrana en la màxima competició continental, en què ha arribat com a mínim fins a les semifinals en les sis últimes edicions, es començarà a disputar la setmana vinent contra un rival tan complicat com el Manchester City de Touré Yaya, Negredo, Silva, Agüero... Tres títols en joc, tres títols que es poden guanyar sempre que el Barça ofereixi la seva millor versió. Si no ho fa, serà impossible.

El partit de Sevilla pot servir com a referència en aquest sentit. Si els blaugrana juguen com ho van fer en la primera part al Pizjuán no tenen cap possibilitat d'aixecar títols aquest curs. Si ho fan com ho van fer en la segona, no serà fàcil, però en tindran. La plantilla ha de ser conscient de quin és el camí i no se n'han d'apartar en aquests poc més de tres mesos que queden de curs. Començant per Leo Messi, el gran líder d'aquest grup al terreny de joc. L'argentí va fer un mal partit contra el València i anava pel camí de repetir actuació a Sevilla. Ofuscat durant molts minuts en la primera part, ni les seves passades trobaven destí, ni era capaç de marxar dels seus marcadors. És el millor jugador del món i un gran gol ho va canviar tot. En la segona part es va veure un altre Messi. Va fer un altre gran gol i ho va tenir més fàcil perquè el Sevilla va deixar més espais. És cert, però Messi va fer més coses en la segona part. No només ho va fer bé en atac, també va ser un dels primers defenses, com li reclamava Pep Guardiola. “Si ell pressiona, ho farà l'últim aleví del club”, deia el de Santpedor. Va pressionar la sortida de pilota local com feia temps que no es veia, va recuperar pilotes (4) i, fins i tot, com passava fa temps, va acabar fent més faltes (2) que rebent-ne (1).

La versió de Messi de la segona part a Sevilla és la que pot portar el Barça a guanyar títols. Com també la millor versió d'Iniesta, que va ser el blaugrana més destacat al Pizjuán. Amb els dos recuperats i endollats, el Barça pot aspirar a tot. Això sí, sempre que els acompanyin els centrals, que van mostrar massa dubtes a Sevilla. El camí correcte està traçat. Ara cal que tots el segueixin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)