Opinió

Tres mesos de gran intensitat

El Barça
es juga molt en els propers mesos, en el terreny esportiu i també en l'institucional

Tres mesos de màxima intensitat esperen el Barça. En la part esportiva i també en la institucional. Pel que fa a la pilota, els de Gerardo Martino estan a un màxim de dinou partits de tornar a aconseguir el triplet. Sembla difícil, però no impossible. També és cert que pel camí es poden quedar totes les il·lusions i acabar la temporada en blanc, fet que podria ser considerat un fracàs amb importants conseqüències tant en el vessant esportiu, amb l'adéu de l'entrenador, a qui li està costant molt entendre tot el que passa al club i el seu entorn, com en l'institucional. Perquè els resultats del primer equip de futbol, no ens enganyem, tindran molt a veure en el futur de l'actual junta directiva.

Els futbolistes saben el que es juguen en els menys de tres mesos que queden de competició i també que els aficionats, sempre exigents, no els perdonaran que no facin tot el possible per guanyar els títols en disputa. Xiular aquests futbolistes que ho han guanyat tot i que han donat al club els millors anys de la seva història hauria de ser considerat una heretgia, però la veritat és que molts socis del Barça no tenen memòria i després d'haver-se acostumat a guanyar títols amb un joc brillant no es conformaran amb qualsevol cosa. Va quedar clar diumenge passat contra l'Almeria, quan els xiulets van tornar al Camp Nou en els primers minuts de la segona part. Als aficionats no els va agradar la falta d'intensitat de l'equip i ho van deixar ben clar amb les seves protestes. Al Camp Nou no hi havia xiulets contra el Barça des de l'últim any de Frank Rijkaard. Els de Martino ho van entendre i van reaccionar. I aquest és el camí que han de seguir en tots els partits que queden. Perquè sense intensitat no es podrà guanyar la lliga, el Real Madrid els passarà per sobre en la final de copa i els podran eliminar en la Champions el mateix Madrid, el Chelsea, el Bayern o el París SG.

Si hi ha intensitat al camp i es tradueix en bons resultats, segur que la junta directiva, que també viurà mesos intensos, ho agrairà. Va quedar clar al Camp Nou que una part de l'afició no està conforme amb la manera de governar dels actuals dirigents. Perquè els xiulets cap a l'equip sempre tenen una part de disconformitat amb la llotja. La directiva s'enfronta el dia 5 d'abril a un referèndum sobre el Camp Nou que serà molt important per al futur i el present del club. Per al futur, pel que representarà la profunda remodelació de l'estadi. Per al present, perquè si els socis decideixen votar no a la proposta, estaran votant no a una directiva que, amb tot el que ha provocat el cas Neymar i després de la dimissió de Sandro Rosell, ja no és el grup compacte que era. Hi ha més que debat. Hi ha fortes discrepàncies i algun dels seus membres podrien marxar abans de final de temporada. Setmanes i mesos intensos en el terreny institucional que determinaran si Bartomeu i el seus grup aguanta fins al 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)