Opinió

Va ser un bon entrenament

L'Espanyol
és un bon imitador
de l'Atlético. El joc dur del derbi tindrà avui continuïtat en la Champions

Després de guanyar en les dues últimes sortides a dos camps tan complicats com el Santiago Bernabéu i Cornellà-el Prat, el Barça depèn d'ell mateix per guanyar una lliga en què sembla que l'Atlético de Madrid serà el seu principal rival. El mateix equip, precisament, amb qui començarà a jugar-se avui la classificació per a les setenes semifinals consecutives de la lliga de campions. A l'equip de Gerardo Martino l'esperen dos partits de gran intensitat, contra un equip compacte, disciplinat, amb qualitat, amb futbolistes amb bona forma com Courtois, Koke i Diego Costa, i que té en el joc dur i l'agressivitat una de les seves principals qualitats. En aquest sentit, segur que als jugadors del Barça els va anar bé enfrontar-se dissabte passat amb un equip amb un estil semblant al de l'Atlético de Madrid. Va ser com un entrenament de cara al que els espera en l'eliminatòria contra els de Diego Simeone. L'Espanyol de Javier Aguirre és, especialment en el derbi, un grup que juga amb intensitat màxima, amb una agressivitat que contra l'etern rival va ser més que això en molts moments del partit. Perquè s'ha parlat molt en les hores posteriors al partit contra l'Espanyol del penal assenyalat per les mans de Javi López, del que van reclamar els locals de Mascherano sobre el mateix Javi López, de les mans fora de l'àrea i de l'expulsió de Kiko Casilla, però s'ha comentat poc que no era normal que els d'Aguirre es mantinguessin al terreny de joc amb onze futbolistes abans de la jugada de Messi i Kiko Casilla. Uns quants jugadors locals van fer entrades per marxar al vestidor abans d'hora, però Clos Gómez es va mostrar molt més permissiu del que seria bo en un partit de futbol que pretén ser un espectacle.

Per sort per al Barça, avui tindrà un arbitratge europeu, que normalment permet molt menys del que ho fan els àrbitres de la lliga. Van ser innumerables les trompades que va rebre, per exemple, Neymar de part de Javi López. El defensa de l'Espanyol només va veure targeta groga per tocar la pilota amb les mans en la jugada del penal. I és difícil d'entendre que Colotto acabés el partit després de la gran quantitat de faltes que va fer sobre Messi i uns quants jugadors més del Barça. Van rebre moltes carícies, a Cornellà, els futbolistes de Martino, que els serviran de referència per als dos partits contra l'Atlético de Madrid de la lliga de campions.

Que els àrbitres no permetin el joc dur serà una de les claus de l'eliminatòria, però n'hi haurà més. Primordial és, com deia ahir Gerardo Martino, que el Barça jugui amb la mateixa intensitat que ho fa l'Atlético. I també que els centrals de l'equip blaugrana, si Diego Costa acaba jugant, estiguin concentrats al cent per cent, perquè no encaixar gols com a locals és molt important. I, evidentment, que l'estat de forma de Messi i Iniesta continuï. Amb ells bé, el Barça és molt més poderós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.