Opinió

Demà, millor amb tres davanters

El Barça ha de buscar el gol al Calderón i millor fer-ho amb Iniesta i Neymar jugant a la seva posició

El Barça de Gerardo Martino entra en una nova setmana decisiva. I no serà l'última fins a final de temporada. Com reconeixia ahir Xavi Hernández, el partit de demà és més important que el del Santiago Bernabéu. I passi el que passi contra l'Atlético de Madrid, també ho serà el de dissabte vinent a Granada, un partit molt perillós perquè fallar en la lliga, ara que només queden sis jornades, pot significar acomiadar-se del títol. I a Granada l'equip hi arribarà amb depressió si queda fora de la lliga de campions i massa eufòric en cas de classificació. I en qualsevol dels dos casos, pendent de la final de la copa del Rei que disputarà la setmana vinent contra el Real Madrid a València.

Tres títols en joc en pocs dies. El primer, demà. El Barça buscarà la seva setena classificació de manera consecutiva per a les semifinals de la lliga de campions contra un Atlético de Madrid al qual no ha estat capaç de guanyar en cap dels quatre partits que han jugat aquest curs. El Barça està obligat a marcar al Vicente Calderón contra l'equip que possiblement millor defensa d'Europa i en un ambient espectacular que afavorirà el grup de Diego Simeone. Perquè aquest curs s'està veient que allà on no arriben les cames dels madrilenys, ho fan els càntics i ànims de la seva afició. El Barça ha de marcar i caldrà veure com buscarà el gol. Martino ha apostat per jugar amb els petits i Neymar i Messi com a homes més avançats en els partits importants. Li va anar bé al Santiago Bernabéu, però la fórmula no va funcionar dimarts passat contra l'Atlético de Madrid. Tot i això, i després de veure com reservava Cesc i Neymar contra el Betis, sembla clar que repetirà el plantejament de les grans ocasions, el mateix pel qual segurament apostarà en la final de la copa.

Segurament Martino preferirà demà amb els quatre migcampistes tenir més control de la pilota fins que el partit vagi avançant. Sobretot que no passi res a l'àrea de Pinto en els primers minuts. Si el Barça és capaç de marcar aviat, jugar amb els petits li pot anar molt bé per controlar el partit amb el marcador a favor, però si al contrari el temps va passant i no marca, pot córrer el risc de regalar molts minuts, com li va passar ja en el partit d'anada. Demà semblaria més adient jugar com ho acostuma a fer el Barça, amb tres davanters. És la manera que sempre han utilitzat els blaugrana d'arribar al gol. És la millor forma per mirar d'obrir el camp i de passada la poblada defensa de l'Atlético de Madrid, tantes i tantes vegades impenetrable pel mig. A més, Neymar i Iniesta podrien rendir més i millor. Quan el Barça aposta pels quatre petits, pel bé del grup segons ha explicat l'entrenador argentí, sacrifica una mica l'efectivitat d'aquests dos jugadors. Perquè Neymar rendeix molt més quan juga a l'esquerra i Iniesta quan ho fa com a interior. Demà se sabrà l'aposta de Martino i també si l'ha encertada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)