Opinió

Una treva

La plantilla necessita tranquil·litat per guanyar
el que serà l'últim gran partit com a blaugrana
de molts dels seus jugadors

Que el Barça i el seu entorn han retrocedit uns quants anys en el temps ho demostra que dos dies abans d'una final s'estigui parlant d'un possible nou entrenador per a la temporada vinent. Per cert, el nom de Jurgen Klopp em sembla una broma. Seria una errada. Com fa uns anys, quan les coses no rutllen, toca fixar-se en l'entrenador de moda. I no hi ha dubte que Klopp està de moda. Sobretot després d'haver eliminat el Real Madrid de la Champions la temporada passada i haver-ho estat a punt de fer una altra vegada aquest curs. Com tampoc no hi ha dubte que és un gran entrenador. Una altra cosa és aprovar si seria un bon tècnic per al Barça. L'estil que proposa el seu Borussia de Dortmund no s'assembla gens al que agrada al Camp Nou, que ha fet del Barça el millor equip dels últims anys.

Klopp al marge, seria bo que avui i demà l'equip de Gerardo Martino tingui una treva. Després de quedar eliminat de la Champions amb un partit horrorós a Madrid i d'haver entregat la lliga a Granada en un altre partit per oblidar i no haver estat capaç de marcar ni un gol en cap dels dos partits, l'entrenador i els jugadors han rebut un munt de crítiques, moltes de molt merescudes, però ara és moment d'aparcar retrets i disputes per remar tots junts buscant un nou títol que sumar als setze que aquest grup ha guanyat des de l'any 2008.

Entre altres coses perquè, possiblement, si no hi ha un canvi ara per ara difícil en la lliga, el de demà serà l'últim gran partit que viuran com a blaugrana molts dels futbolistes que han fet gaudir tot el barcelonisme durant tots aquests anys. No seran a la gespa, però serà l'últim gran partit amb el Barça de Valdés i Puyol. I també ho pot ser d'altres jugadors que han contribuït a fer d'aquest equip el millor de la història del futbol. Com Dani Alves i Pinto, per exemple. I aquests jugadors mereixen tenir un gran final al Barça. Mereixen marxar amb un títol, però sobretot mereixen un respecte per tot el que han donat a l'entitat. Com el mereixen altres que encara continuaran al club. Xavi, Iniesta, Piqué, Busquets, Pedro, Messi... És clar que el recorregut de tot aquest grup, que no de tots els seus jugadors, ha arribat a la seva fi i el barcelonisme, en aquests moments, no hauria d'oblidar tot el que han donat.

I abans de tancar l'article, una cosa més. Moltes felicitats a Jordi Vinyals i als futbolistes del juvenil del Barça que ahir es van proclamar campions d'Europa en la seva categoria. Adama, Munir, Kaptoum i uns quants més asseguren el futur del Barça... El potencial hi és. Només farà falta que, quan els toqui fer el salt, l'entrenador que estigui al primer equip sigui valent i cregui en ells. Una qualitat que haurà de tenir en compte la direcció esportiva i la junta directiva ara que, tornant a l'inici d'aquestes línies, sembla que hi haurà relleu a la banqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)