Opinió

I tant que s'ha de celebrar!

Totes les lligues s'han de celebrar. Aquesta, sense brillantor, s'haurà guanyat als dos finalistes de la Champions

Tot i no fer els deures i no ser capaços de passar de l'empat contra l'Elx, els jugadors del Barça tindran dissabte l'oportunitat de revalidar el títol de lliga. El destí deu voler que el Barça sigui campió. Així s'explica que l'Atlético de Madrid no hagi estat capaç d'aprofitar les últimes ensopegades dels blaugrana, que fins i tot havien donat la lliga per perduda. Que Caballero fos capaç de desviar l'excel·lent rematada d'Adrián deu voler dir que aquesta lliga ha de ser del Barça. I quin millor escenari i manera de guanyar el títol que jugar-se la temporada en noranta minuts contra el líder a casa, al Camp Nou, amb el suport de l'afició. I amb la possibilitat de donar el millor comiat possible a uns quants jugadors que ho han donat tot pel club i que han format part del millor equip de la història. Com el gran capità, Carles Puyol, que dijous anunciarà la seva retirada del futbol. Deixar-ho alçant una altra lliga seria el millor dels adéus que pot tenir.

Els de Gerardo Martino, per guanyar el títol, hauran de mostrar coses noves dissabte contra l'Atlético. Només els serveix la victòria, i l'argentí no ha estat capaç de trobar solucions per enderrocar el mur que forma Diego Pablo Simeone cada vegada que s'enfronta amb el Barça. Cinc partits aquesta temporada i cap triomf blaugrana. També és veritat que diuen que quan més vegades estàs sense guanyar, més a prop està la victòria. El rendiment ofensiu del Barça en els últims partits és preocupant. Des que va ser capaç de fer quatre gols al Bernabéu, ha baixat molt, no només la seva efectivitat, sinó també la seva capacitat per crear ocasions de gol. Martino té uns dies per trobar solucions per superar el plantejament que li fan la majoria de rivals i que Simeone repetirà. Acumulació d'homes pel centre, no deixar espais ni per a Messi ni per a les combinacions interiors i donar les bandes als blaugrana. Que centrin perquè difícilment rematen. S'haurà de confiar que Martino trobi la solució en el seu últim partit a la banqueta blaugrana i que s'acomiadi també amb la lliga. I que Messi aparegui abans de marxar a intentar guanyar el mundial amb la selecció argentina.

Si això es produeix i el Barça guanya per fi l'Atlético, el títol s'haurà de celebrar com es mereix. Hi ha gent que diu que no s'hauria de celebrar per com ha anat aquesta lliga i aquesta temporada. Possiblement els mateixos que tampoc creien que s'hagués de celebrar la lliga dels 100 punts després de la contundent desfeta en la Champions de l'any passat. Totes les lligues s'han de celebrar. Amb millor o pitjor joc, si la guanya, el Barça haurà superat en un final emocionant els dos equips que una setmana després disputaran la final de la Champions, així que, de mèrit, en té. I després també de superar unes quantes adversitats extraesportives. I merescuda també serà la lliga. És la competició de la regularitat i el campió sempre és el més regular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)