Opinió

Pausa amb Messi

Luis Enrique no pot esperar que Messi s'aixequi sol i torni a ser el líder d'aquest equip. La cosa no funcionarà així

El crac argentí no ha acabat bé la temporada amb el Barça i ha marxat cap al mundial encara pitjor, amb unes declaracions que han tingut entretinguda la gent durant uns dies, i alguns, a més, han quedat amoïnats. Ni ha fet els deures ni ha aportat el fet diferencial. Però 41 gols l'avalen en el pitjor any com a culer. Anar al mercat a buscar un golejador que et garanteixi més de quaranta gols per temporada i quasi trenta en la lliga és tan car ja quasi com adquirir un central. Sí, Messi s'ha endut un suspens cap al seu país, i vull pensar que no només l'accepta, sinó que li dol profundament.

Per tant, pausa amb Messi. Que transcorri el temps, que ajudarà força a veure les coses de diferent manera, i esperem que, quan torni a casa, Barcelona, recuperi la seva millor versió.

No sé com li anirà al Brasil, però sospito que no gaire bé, que és tant com dir que l'Argentina no guanyarà el mundial. Això serà un cop dur, perquè si en algun lloc està sota sospita Messi és al seu país, on fins que no assoleixi una nova copa del món no el respectaran com al Barça. I que no guanyi el mundial pot ser un problema, un altre més en un 2014 que ha resultat força complicat per a ell. Un jugador que ha acabat embadocat i sense esma, caminant en els partits i perdut com si tot el que l'envolta no anés amb ell, pot trobar en el mundial el millor antídot per recuperar-se, sempre que el premi sigui aixecar el màxim trofeu. No hi ha cap altra opció.

El mundial obsessiona Messi, i li arriba en el pitjor moment, quan no ha fet una bona temporada i quan, per moments, semblava desconnectat del futbol. Potser ens sorprèn i signa una actuació memorable, però sospito que ni ell ni la seva selecció estan cridats a ser els referents al Brasil.

Passi el que passi, Messi tornarà a casa quan s'acabi el mundial i el club ha de recuperar el jugador, que encara té corda per fer grans coses. Però el Messi solucionador de problemes ja ha quedat clar que no funciona. Si esperem, com aquest any, que tregui les castanyes del foc, tornarà a fracassar com ho ha fet en la temporada ja finalitzada.

Messi ha estat el gran jugador diferencial del millor Barça, però perquè ha estat envoltat d'una disciplina de treball i una coreografia amb la millor versió dels seus companys. En aquest marc, Messi ha estat letal, demolidor i el millor jugador del món.

Luis Enrique no pot esperar que Messi s'aixequi sol i torni a ser el líder d'aquest equip. La cosa no funcionarà així; el principal objectiu és tornar al punt on el jugador és capaç de donar el millor, i només s'hi pot arribar mitjançant la manera com es preparen els partits, amb la implicació de tots els que l'envolten i amb un líder a la banqueta que no només digui meravelles d'ells a la sala de premsa, sinó que s'ho cregui. Guardiola ho va brodar i tothom va envoltar el jugador, i el col·lectiu en va sortir beneficiat.

Després va aparèixer la versió del Messi solucionant els problemes del col·lectiu, que és quan el jugador, i d'això ja en fa un parell d'anys, va començar a entrar en clara decadència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)