Opinió

Eleccions esfumades

No hi ha hagut cap veu insistent
i amb cert reconeixement
que hagi canalitzat
la demanda d'eleccions

La desaparició de Sandro Rosell va fer preveure que aquest estiu tindríem eleccions. Inicialment, Bartomeu semblava que seria lleial al seu amic i marxaria, però amb un cop de timó es va fer fort a la presidència i malgrat que molts barcelonistes no el volen, ell s'hi ha quedat. Si la política no hagués ficat el nas en l'esport fa uns anys, ni aquest s'hagués deixat entabanar per la política, els mandats a can Barça serien de quatre anys i no com ara, de sis, i per tant el més lògic hauria estat que aquest estiu, per la via de la normalitat, el Barça hagués celebrat eleccions. Tant és, la cosa és que el Barça té un president que no ha estat votat i el mandat és de sis anys, en comptes de quatre, com tota la vida.

Una part del barcelonisme volia eleccions després de la fugida de Rosell i l'altra ni ha respirat, per la qual cosa s'entén que ja li està bé com van les coses. Si un es fixa en les xarxes socials, el rebuig al fet que Bartomeu hagi agafat la presidència és descomunal, però aquesta línia crítica no té per què representar la idea que té la mitjana del soci culer, al cap i a la fi el propietari de l'entitat i que no s'ha manifestat en massa contra el Bartomeu president. De fet, tampoc hi ha hagut cap veu insistent i amb cert reconeixement en el barcelonisme, com excandidats i potencials precandidats, que hagin canalitzat la demanda perquè el Barça convoqués eleccions, al marge que els estatuts deixen ben clar que Bartomeu està legitimitat per seguir sent president fins al 30 de juny del 2016.

Si els socis no li han demanat eleccions al Camp Nou, que és on sovint s'expressen les queixes més sonades contra la directiva, ni les veus nobles del club tampoc s'hi han posat, és normal que la junta, malgrat el que cadascú pugui creure que es cou a les xarxes socials, no hagi tingut cap neguit a l'hora de continuar fent via, tot i que molts pensin, potser amb motius o sense, que aquesta directiva no té ni ha tingut cap projecte des que va aterrar amb Rosell el 2010.

Malgrat que cap veu noble ha posat en qüestió públicament que Bartomeu estigui, no autoritzat, sinó capacitat per liderar el Barça, a la trinxera de l'entorn han estat esperant un moment que finalment no ha arribat: que el club convoqués eleccions aquest estiu.

Joan Laporta, Agustí Benedito, en certa manera Víctor Font, exdirectius de Laporta, Jordi Majó, Marc Ingla i fins i tot actuals membres de la junta han estat molt atents per si Bartomeu afluixava i al final havien de fer el salt a l'escena preelectoral.

A aquesta junta li correspon arreglar l'equip que ha espatllat i per tant unes eleccions potser haurien alterat el moment, molt delicat, que viu l'entitat. Un cop enllestit l'equip, tots saben que Bartomeu, igual que Laporta després del vot de censura amb l'aposta per Guardiola, uneix el seu futur al Barça que esdevingui de l'aposta per Luis Enrique. Si no hi ha èxit, potser parlar d'eleccions serà força habitual més aviat del que
tocaria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)