Opinió

Jo em quedaria Dani Alves

Continuo sense veure gaires laterals millors que ell i, si marxa,
no deixarà gairebé res
a la caixa

Hi ha més d'un company que em diu que la revolució no serà completa fins que Dani Alves deixi la disciplina del Barça. El futur del brasiler continua sense estar resolt. Li queda un any de contracte, i la direcció esportiva blaugrana el té en la llista de més que possibles baixes des que va acabar la lliga, però tot està pendent d'una conversa que han de mantenir Alves i el nou entrenador, Luis Enrique. Tot fa pensar que el brasiler, després de la trobada, acabarà marxant, tot i que res està descartat, sobretot tenint en compte el preu de Juan Guillermo Cuadrado, el colombià que la direcció esportiva vol com a substitut d'Alves. Cuadrado va fer un molt bon mundial, i el Fiorentina demana un mínim de 40 milions d'euros, un preu que el Barça potser no està en disposició de pagar aquest estiu, tenint en compte que ja acumula, més o menys, +40 entre vendes i compres i encara falta la contractació de dos defenses centrals.

Així que tenint en compte el preu de Cuadrado, un jugador molt bo, però que en cap cas sembla que sigui lateral dret, Alves es podria quedar perfectament una temporada més al Barça, fins que s'esgoti el seu contracte. És cert que no va fer una bona temporada i que el seu mundial també ha estat fluix –va acabar sent suplent i superat per un veterà com Maicon en la selecció del Brasil–, però també ho és que el seu rendiment no ha estat gaire diferent al de la majoria de futbolistes que van estar el curs passat a les ordres de Gerardo Martino. És més, si analitzem els últims partits de la lliga passada, aquella que el Barça va perdre i va poder guanyar diverses vegades, possiblement coincidirem que Alves va ser el jugador que més perill va crear de l'equip blaugrana. Que la majoria de jugades d'atac arribaven gràcies a les seves clàssiques cavalcades.

Si tenim en compte el preu de Cuadrado, que el colombià és un magnífic futbolista, però no és lateral, que no hi ha gaires laterals al món millors que Dani Alves i també el preu que el Barça pot treure pel brasiler, aposto per la seva continuïtat un any més al Camp Nou. Perquè si Alves acaba marxant, que ningú pensi que el club blaugrana en traurà una milionada. Passa de la trentena, li queda un any de contracte, ha fet un mundial fluix i té una fitxa alta. Així que el Barça no ingressarà per ell gaire més dels dos milions i mig que va rebre de l'Atlético de Madrid per David Villa, una operació molt criticada. I per aquesta quantitat què millor que seguir comptant un altre any amb un dels millors laterals del món, un jugador que depèn molt del seu físic i que pot ser perfectament recuperable per Luis Enrique, un entrenador que farà treballar els seus homes en tots els aspectes, un tècnic exigent com no ha tingut el Barça en les dues últimes temporades, especialment des que Tito Vilanova va recaure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)