Opinió

L'opinió de l'entrenador

En el Barça s'ha fitxat tenint en compte l'opinió de Luis Enrique; en el Madrid, ha fitxat Florentino

Dos partits de lliga i sensacions ben diferents al Barça i al Real Madrid. Sis punts dels blaugrana, amb quatre gols a favor i cap en contra. Tres punts dels blancs, amb una humiliant derrota a Anoeta i quatre gols encaixats ja per un Iker Casillas discutit i que està molt lluny del porter que va ser. Supercopa estatal també perduda pels blancs contra l'Atlético de Madrid. És evident que poques anàlisis es poden fer en només dos partits de lliga, però també sembla evident que els moviments de mercat que han fet els dos clubs aquest estiu han estat molt més encertats per part del Barça que per part del Madrid. Possiblement perquè en el club blaugrana han fitxat els membres de la direcció esportiva sempre comptant amb l'opinió de l'entrenador, Luis Enrique, mentre que al Madrid ha fitxat Florentino Pérez, obviant el que pensa Carlo Ancelotti.

Pot agradar més o menys la plantilla que ha confeccionat el Barça. Després de la decebedora temporada passada calia una profunda renovació, i s'ha fet. Es pot discutir si era necessari pagar 20 milions per Mathieu, si s'hauria d'haver fitxat Kroos quan l'alemany es va oferir, si havia d'arribar Douglas i tenir tres laterals drets en la plantilla o, fins i tot, si s'hauria d'haver fitxat algun jugador més l'última setmana pensant en la temporada 2015/16 tenint en compte la sanció de la FIFA, però el que és inqüestionable és que tot ho ha fet la direcció esportiva i amb el vistiplau de Luis Enrique. L'asturià té tota la confiança en els jugadors que han arribat i sap que serveixen per a tot el que vol aplicar. Per això va insistir en l'arribada de Mathieu, va demanar tenir un crac més a la davantera, Luis Suárez, va preferir que Rakitic es convertís en imprescindible i no Kroos, i que arribés a última hora un brasiler desconegut, Douglas. I alguns d'aquests futbolistes han iniciat la temporada amb molt bon peu, com Rakitic i Mathieu.

Si agafem el pont aeri, a Madrid ha passat tot el contrari. Florentino Pérez és qui ha fitxat i ha tingut poc en compte l'opinió de Carlo Ancelotti, que ja ha confessat als seus íntims que veu la plantilla descompensada, curta i pitjor que la de la temporada passada. James Rodríguez és un fitxatge exclusivament del president. Un caprici de Florentino després del bon mundial que va fer el colombià. Va pagar un dineral per un jugador que no tenia encaix al Madrid i que possiblement no valgui ni la meitat del que en van pagar els blancs. La seva arribada va provocar l'adéu de Di María per equilibrar els números, una gran pèrdua per al Madrid, ja que és un dels millors futbolistes del món i encaixava perfectament en l'estil de joc dels blancs. Amb tants diners pagats, James ha de jugar tant sí com no. Fet que ha provocat també que un extraordinari jugador com Kroos hagi estat apartat de la posició on millor rendeix. I, de retruc, Xabi Alonso ha optat per marxar al Bayern de Munic. Florentino ha fitxat i ha fet més feble el seu equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)