Opinió

Reconeixement a Eusebio

El filial ha començat la lliga de la mateixa manera que va acabar l'anterior, de manera excel·lent

Tres partits disputats a segona divisió A i el Barça B sembla haver començat tan fort com va acabar la temporada passada. Tres partits i dues victòries. Ja està situat a la part alta de la classificació, allà on va acabar el curs passat, quan va assolir una històrica tercera posició, igualant la millor classificació de sempre, que era del Barça B de Luis Enrique, ara tècnic del primer equip. D'aquella classificació i de l'inici de curs actual té un mèrit enorme el tècnic del filial, Eusebio Sacristán. Injustament criticat moltes vegades per un sector de la premsa, és de justícia reconèixer la gran tasca que està fent en el filial, i no només pel que fa a resultats. Ha començat molt bé la temporada, i això que no pot comptar amb homes d'atac importants com són Munir i Sandro i que ha perdut durant l'estiu altres jugadors que van ser claus en la bona classificació del curs passat. Com ara Masip, Espinosa, Ilie, Planas, Sergi Gómez i Denis Suárez. Res a què no estigui acostumat el de La Seca, que ha vist com cada temporada perd futbolistes importants respecte de l'anterior. Normal, tractant-se d'un filial que hi és per acabar de formar futbolistes en l'últim esglaó abans de la primera divisió.

Luis Enrique ha hagut d'utilitzar en aquest inici de temporada Munir i Sandro, i Masip ja és en el primer equip. Altres jugadors han buscat triomfar lluny del Camp Nou en equips de primera divisió i algun, com ara Denis Suárez, ha anat cedit per poder tornar. Bona classificació la temporada passada i també objectiu acomplert en la formació de jugadors. Com en les anteriors d'Eusebio a la banqueta del filial i com en les anteriors, amb Luis Enrique i Pep Guardiola com a entrenadors.

És aquesta la quarta campanya d'Eusebio com a entrenador del Barça B i sempre ho ha fet bé. En tots dos objectius. Va acabar vuitè la campanya 2011/12, sense patiments. Tampoc va patir el filial en l'exercici següent, i va acabar en la novena posició. I això que a l'estiu havia perdut la que era pràcticament tota la línia defensiva titular. Montoya, Bartra i Muniesa havien pujat al primer equip, del qual encara formen part els dos primers. I la temporada passada es va superar. Amb la ja comentada i històrica tercera posició final. I ho va fer Eusebio havent perdut a l'estiu altres jugadors importants. Un any després de perdre la part defensiva de l'equip, es quedava sense els seus millors homes en atac. Sergi Roberto pujava al primer equip, Deulofeu i Rafinha, que ja torna a formar part del Barça, eren cedits i també deixava el club Luis Alberto. Eusebio, tot i les baixes, va aconseguir un excel·lent rendiment d'una plantilla molt jove que va ser la gran sensació de la segona divisió A. Es va guanyar de nou la renovació. I després d'haver perdut una altra vegada futbolistes molt importants, la lliga ha començat bé per al filial blaugrana. El mèrit d'Eusebio Sacristán tots aquests anys és enorme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)