Opinió

Només se l'havia de convèncer

Luis Enrique està aconseguint que Messi deixi de ser el millor dels terrenals per tornar a ser extraterrestre

Ha de quedar ben clara una cosa per començar. Sóc dels que pensen que Leo Messi mai no va marxar. D'un futbolista que fa 41 gols en una temporada, no se'n pot dir res dolent. Més aviat tot el contrari. Ell, amb els seus gols, va mantenir viu el Barça fins a l'última jornada de la lliga. També va contribuir a fer que l'equip de Gerardo Martino arribés a la final de la copa del Rei. Sí que és cert, però, que el rendiment de l'argentí no va ser el curs passat tan sumament extraordinari com en anteriors temporades. Podríem dir que Messi va deixar de ser extraterrestre aquella maleïda nit del 2 d'abril de 2013 al Parc dels Prínceps de París, quan es va lesionar de gravetat al bíceps femoral de la cama dreta. Messi va passar un calvari en els següents mesos que el va convertir en terrenal. Recuperat de la lesió, el curs passat, va continuar a la Terra; sent un dels millors d'aquest planeta, però sense tornar a ser extraterrestre. Possiblement perquè ni el club ni el tècnic van saber crear-li el millor hàbitat. Allò que sempre havia reclamat Pep Guardiola perquè Messi portés el Barça a la consecució de tots els títols. Però aquest estiu les coses han canviat. I Messi està tornant a allunyar-se de la Terra per ser un futbolista d'una altra galàxia. Ho està demostrant en aquest inici de temporada. Ha fet tres gols en la lliga i s'ha posat el vestit de passador perquè marquin els seus companys, especialment Neymar. Són set les assistències que ha fet l'argentí. Però no només els números demostren que Messi va camí de tornar a ser extraterrestre. Ho demostra sobretot la seva actitud. L'argentí torna a somriure sobre el terreny de joc i també fora del camp. Torna a riure en els entrenaments i als aeroports. I això es trasllada al camp. El club va saber atendre les seves peticions l'estiu passat. Li va millorar el contracte, però el que és més important, ha respost a la seva petició de crear un equip molt competitiu. Li han agradat a Messi les incorporacions que ha fet el Barça, començant per Luis Suárez, un dels millors davanters del món, que encara no ha pogut debutar però que segur que formarà una línia espectacular amb ell mateix i Neymar.

I a Messi li ha agradat també el nou entrenador, Luis Enrique. Existien alguns dubtes sobre com seria la relació entre ells dos. És molt bona. L'argentí és un guanyador, i ha vist que si fa el que li diu el seu entrenador tornarà a guanyar-ho tot. Només s'ha de veure com Messi torna a mossegar sobre el terreny de joc, com va fer en els millors anys de Guardiola. Com corre per recuperar la pilota prop de l'àrea rival cada vegada que la perd ell o qualsevol dels seus companys. El tècnic asturià ha estat capaç de convèncer l'argentí que havia de tornar a treballar com abans. Com havia fet Guardiola. Només calia mimar-lo perquè deixés de ser el millor dels futbolistes terrenals i tornés a ser extraterrestre. I sembla que ho han aconseguit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)