Opinió

Alves, renovació

Ja ho sabem; allò que deia Guardiola de crear el millor hàbitat per a l'argentí

Quina llàstima que el contracte de Dani Alves amb el Barça no acabi el 30 de juny de 2016, com havia assegurat el jugador setmanes enrere, i ho faci a final d'aquest curs. Si fos així, s'estalviaria una feina el director esportiu del club, Andoni Zubizarreta, o com a mínim haver de pensar si ofereixen al brasiler ampliar el seu lligam amb el club. És possible que ja tinguin decidit no dir-li res i que Alves, després d'un gran rendiment en les set temporades, amb aquesta, que fa que és al club, marxi amb la carta de llibertat. Seria un greu error, tenint en compte que no hi ha laterals millors que Alves ni al club ni possiblement al mercat. I si n'hi ha algun en algun lloc del món tampoc no el podria fitxar el Barça, que està sancionat per la FIFA sense poder fitxar fins a l'hivern de l'any 2015.

És evident que el rendiment de Dani Alves ha anat de més a menys, com el d'uns quants dels jugadors que han format part del millor equip de la història, però també és evident i palpable que continua sent el millor lateral que pot tenir el Barça. Del planter va arribar al primer equip Martín Montoya, però el defensa català no ha aconseguit tenir els minuts necessaris per demostrar la seva qualitat. No va tenir la confiança de Tito Vilanova, primer, ni la del Tata Martino després, i sembla, pel que s'està veient en aquest inici de curs, que tampoc tindrà molt protagonisme amb Luis Enrique. Del Brasil, ha arribat aquest estiu, a l'últim moment, Douglas, un jugador que ens han venut que és una aposta de futur, però que, després de debutar la setmana passada a Màlaga, va deixar més dubtes dels que ja es tenien. I així, amb tres laterals drets a la plantilla, el titular és Dani Alves, el millor que té i pot tenir el Barça aquesta temporada i també la següent. Alves obre el camp com li demana Luis Enrique als seus laterals i crea perill amb les seves arribades i les seves centrades. Moltes de les centrades que fa no són bones, però en la majoria de partits en fa més d'una que és mig gol. L'altre dia, en el partit contra el Granada, Messi en va aprofitar una per fer el quart gol del partit. De fet, Alves és un dels jugadors que millor enteniment té amb Messi, i això també s'ha de valorar quan s'hagi de decidir si se l'hi ha d'oferir la renovació o no. Ja ho sabem. Allò que deia Guardiola de crear el millor hàbitat per a l'argentí. Només s'ha de veure amb qui fa sempre els escalfaments el millor futbolista de la història del futbol.

Així que jo no m'ho pensaria gaire i oferiria la renovació per un any a Dani Alves. El defensa brasiler, que avui tornarà a ser titular amb el Barça en el Parc dels Prínceps contra el Paris Saint Germain a la lliga de campions segur que està encantat de continuar a l'equip blaugrana, tenint en compte que la seva família ja està instal·lada a Barcelona. I que l'oferiment per a la seva renovació es produeixi aviat. No fos que es comprometi amb un altre club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)