Opinió

Com serà el dissabte?

S'espera una assemblea tranquil·la, però si el jutge Martínez Borrego dicta sentència abans, tot podria canviar

Dissabte vinent, 18 d'octubre, s'espera un dia de gran activitat a can Barça. A les dotze del migdia, Josep Maria Bartomeu, presidirà per primera vegada una assemblea de compromissaris. Vuit hores més tard, per fi tornarà el futbol al Camp Nou. Després d'una aturada pels partits de seleccions que s'ha fet molt llarga, el líder de la lliga s'enfrontarà amb l'Eibar, que debuta en la categoria. Està previst que dissabte sigui un dia de molta activitat, però tranquil. El Barça no hauria de tenir gaires problemes per passar per sobre de l'equip basc i mantenir els quatre punts d'avantatge respecte al Real Madrid, que jugarà hores abans a València contra el Llevant un partit fàcil, per arribar a la cita del Santiago Bernabéu de la setmana vinent sabent que passi el que passi, els de Luis Enrique seguiran al davant dels blancs. Així que el partit contra l'Eibar és important.

L'assemblea de compromissaris també es presenta plàcida per a la junta directiva. Ja es va publicar l'ordre del dia i no hi ha cap punt que pugui presentar conflicte, com havia passat en assemblees anteriors. Aprovació de liquidacions, de pressupostos, ratificació de Pau Vilanova com a directiu i poca cosa més. De moment, la mateixa junta directiva ha procurat que no hi puguin haver gaires problemes. El grup Manifest Blaugrana recollia signatures per presentar davant l'assemblea de compromissaris la demanda d'adhesió del club al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Estaven a prop de l'objectiu, de fet ahir es van apropar fins al club per entregar les que ja havien aconseguit, un total de 3.148 signatures. Si haguessin portat la demanda dissabte a l'assemblea, segur que l'haurien guanyada. Però la junta va ser hàbil i va desactivar qualsevol tipus de polèmica, adherint-se al pacte, després d'una reunió que van tenir dijous Bartomeu i els seus vicepresidents.

Ara l'esperada tranquil·litat de l'assemblea de compromissaris només la pot trencar el jutge Martínez Borrego, que ben aviat ha de dictar sentència sobre la demanda d'acció civil de responsabilitat que el club va posar contra l'anterior directiva de Joan Laporta. Si la sentència del jutge no arriba fins a la setmana vinent, Bartomeu possiblement només s'incomodarà quan hagi de respondre algunes preguntes sobre el fitxatge de Neymar, que segur que n'hi haurà. Però si la sentència de Martínez Borrego es coneix abans, l'esperada assemblea tranquil·la es convertirà en moguda. Passi el que passi. Si la demanda l'acaba guanyant el Barça, podria ser que en la mateixa assemblea la directiva demanés el perdó per als exdirectius. Si, al contrari, la demanda la perd el club, molts socis compromissaris estan disposats a demanar explicacions en la trobada de dissabte. Així que el jutge Martínez Borrego té a les seves mans que l'assemblea de compromissaris sigui una mica més divertida del que s'espera en un principi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)