Opinió

On són els migcampistes?

Cap interior està brillant. Possiblement perquè Luis Enrique prefereix
un joc més directe i
ja no són protagonistes

Arriba una altra aturada en la lliga, després que s'hagin disputat ja onze jornades. En l'aspecte numèric, les coses podrien ser pitjor per al Barça. Els de Luis Enrique han perdut l'avantatge que tenien respecte al Real Madrid, nou líder, però van tenir una última jornada positiva, ja que l'Atlético de Madrid va perdre i el Sevilla i el València van empatar. Els blaugrana van guanyar a Almeria i són segons, a dos punts del Real Madrid. La jornada podria haver estat un desastre per al Barça, perquè, de la mateixa manera que va guanyar a Almeria, podria haver perdut, però es va acabar salvant.

Molt diferent és el que passa en l'aspecte futbolístic, en què el partit a Almeria sí que va ser un desastre. I són uns quants els mals partits que acumulen els de Luis Enrique des que ha començat la temporada, tot i que la situació s'ha agreujat en les últimes setmanes, després de dues derrotes consecutives, contra el Real Madrid i el Celta, de la dolenta primera part a Amsterdam i del pèssim partit de dissabte a l'estadi Juegos del Mediterráneo.

Hi ha moltes coses que no acaben de funcionar a l'equip de Luis Enrique, però és especialment rellevant el que passa amb el mig del camp. Si analitzem o intentem valorar l'actuació dels migcampistes de la plantilla en aquests primers tres mesos de curs, arribarem a la conclusió que cap està destacant, més aviat el contrari. Només està ben valorat Xavi, que aporta el que ha aportat tota la vida –control de joc i possessió–, els minuts que està al terreny de joc. Precisament Xavi, el futbolista que va estar a punt de deixar el Barça l'estiu passat i que per sort per a l'equip es va acabar quedant, de moment, segons ell mateix va explicar ahir, fins a final de temporada. Cap dels interiors està destacant. Ni Iniesta, ni Rakitic, ni Rafinha, ni Sergi Roberto. I tampoc ho està fent Sergio Busquets, que després d'un bon inici de temporada, ha tornat a patir en els últims partits com ho va fer la temporada passada. Que no destaqui cap dels interiors, ni Rakitic, que va començar bé però sembla perdut després de ser suplent al Santiago Bernabéu, potser té a veure amb la manera de jugar de l'equip, amb l'estil que més agrada a Luis Enrique, que amb l'estat de forma dels jugadors.

El tècnic asturià va fer tota una declaració d'intencions a l'estiu quan va renunciar al fitxatge de l'alemany Kroos. No volia continuar al Bayern, i Guardiola li va dir que anés al Barça. Encaixaven els estils del jugador i de l'equip. Es va oferir fins a dues vegades, però Luis Enrique va dir que no. Que preferia Rakitic. Kroos triomfa en un Real Madrid que controla més la pilota. Rakitic és més perfil Luis Enrique. L'asturià prefereix un joc més directe, sense tanta intervenció dels migcampistes, sense tant control i en què la pilota arribi ràpid als cracs de dalt. Amb aquest sistema, no acaba de destacar cap migcampista i això no està fet per al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)