Opinió

Duel amb ressaca europea

El CN Mataró La Sirena, eliminat a Szentes, i el CN Sabadell Astralpool, vencedor a Lilla, reprenen aquest migdia (12.45 h) la lliga a la piscina Joan Serra de la capital maresmenca

Els aficionats al waterpolo estaven pendents fa una setmana de les notícies que arribaven des de Lilla i des de Szentes. A la ciutat francesa i a l'hongaresa, dos equips catalans, el CN Sabadell Astralpool i el CN Mataró La Sirena, es jugaven l'accés als quarts de final de l'Eurolliga femenina. Finalment, només el conjunt sabadellenc, que va allargar la seva increïble ratxa d'imbatibilitat, va poder aconseguir el seu propòsit i continuarà el seu camí per defensar el ceptre europeu. L'equip mataroní va perdre per la mínima el partit decisiu contra l'Hungerit Szentes (7-6) i va quedar a les portes d'accedir al selecte grup dels vuit millors equips del continent, una fita que hauria estat històrica no només per al club maresmenc, sinó per a tot el waterpolo català. En tot cas, el CN Mataró va fer un pas endavant en les seves aspiracions i en el seu procés de creixement rere les passes de l'intocable CN Sabadell. L'equip mataroní ja havia fet mèrits esportius per jugar la competició europea la temporada anterior, però hi va haver de renunciar per motius econòmics. Aquest cop, però, la directiva es va comprometre a fer un esforç extra per premiar la que havia estat la millor campanya del club, que va segellar els subcampionats de lliga i de copa. La Sirena, el patrocinador, va fer seva la il·lusió de tota la plantilla i va apostar perquè l'equip de Florin Bonca pogués reprendre la seva trajectòria europea després d'un any d'absència.

Aquest curs hi ha hagut dos clubs competint en la màxima cita continental, però hi havia una època, i no gaire llunyana, que el waterpolo femení era la germaneta pobra dels esports aquàtics. Les pioneres d'aquesta especialitat miraven amb admiració els components d'un equip masculí de llegenda que pujava a podis olímpics i mundials en la dècada dels noranta i principis dels 2000. Però les tornes han canviat. L'espectacular debut olímpic de l'equip de Miki Oca amb la medalla de plata en els Jocs de Londres 2012 va canviar el decurs de la història. Si el Barça de Pep Guardiola va posar els fonaments de la millor etapa de la selecció espanyola de futbol, el CN Sabadell de Nani Guiu va formar els pilars d'un combinat de waterpolo que en les tres últimes temporades ha obtingut un subcampionat olímpic, un títol mundial i un d'europeu. És evident que en els preàmbuls d'aquests èxits hi va jugar un paper primordial el primer ceptre europeu del CN Sabadell i el títol mundial júnior del combinat estatal a Trieste, tots dos el 2011. Ara són els jugadors del combinat masculí, immersos en un complicat procés de renovació, els que veuen amb admiració les gestes de les seves companyes. Així ho va reconèixer en un reportatge en aquest diari el mateix jugador de l'Atlètic Barceloneta Marc Roca, que feia referència a la seva parella, la boia del Sabadell Maica Garcia: “L'envejo d'una manera brutal. Ella ha pujat a un podi olímpic i ha tingut experiències que jo no sé si viuré.” La qüestió és que aquest cicle triomfal ha capgirat el panorama del waterpolo al país i també a molts clubs. Més enllà de la inqüestionable feina del comitè tècnic de la federació catalana al CAR de Sant Cugat, aquests bons resultats no s'entendrien sense l'aposta decidida de molts clubs fins i tot per damunt dels equips de waterpolo masculí, un fet del tot impensable només fa uns anys. Aquesta situació, evident al CN Sabadell i el CN Mataró, és ampliable també als patrocinadors, que han volgut associar els valors que projecten aquests grups més d'amigues que de jugadores amb els seus productes comercials.

Com si es tractés d'una segona part de la competició europea, avui els dos millors equips del país, el CN Mataró i el CN Sabadell, es jugaran el lideratge en la primera jornada de la segona volta de la lliga. Serà una bona oportunitat per tornar a homenatjar aquesta magnífica generació de jugadores i perquè el conjunt local intenti redimir-se de l'eliminació continental. El duel de la primera volta, a Can Llong, va acabar amb victòria vallesana per 12-9. La cita és a les 12.45 h a la piscina Joan Serra de la capital maresmenca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)