Opinió

Creixent!

El que hem de valorar és que hi ha un grup de jugadors que han
fet passes endavant
en la seva carrera

La classificació per a la final de la copa i la recuperació de l'equip en la lliga han canviat radicalment la percepció sobre l'Espanyol de Sergio González. Dels dubtes s'ha passat a l'aplaudiment i del nerviosisme, a l'eufòria. Massa distància entre els dos punts. Si bé cal destacar el creixement dels blanc-i-blaus en les últimes setmanes, no convé oblidar que no fa ni un mes, el 4 de gener, l'equip queia a casa contra l'Eibar, tres dies més tard perdia a Mestalla en l'anada de vuitens de la copa i el següent cap de setmana perdia per 3 a 0 al camp del Real Madrid. Aleshores, les alarmes es van disparar i l'equip veia com el marge amb la zona de descens s'escurçava fins a només quatre punts.

Des d'aleshores, dues eliminatòries de copa superades i dues convincents victòries en la lliga esvaeixen fantasmes del passat i obren una porta a la il·lusió. L'entrenador guanya crèdit, el projecte queda beneït i la plantilla alimenta la seva autoestima. Perfecte, però ni s'ha arribat a la final, ni l'equip està en condicions de lluitar a curt termini per colar-se en places europees. Ho dic perquè s'ha instal·lat en l'entorn, i fins i tot escoltant declaracions de directius i jugadors sembla que també al si del club, un clima d'èxit que no es correspon amb la realitat i que pot impedir que es continuï veient la millor versió de l'equip.

Crec que el que hem de valorar és que hi ha un grup de jugadors que han fet passes endavant en la seva carrera i que defensen l'escut de l'Espanyol arran d'aquesta revifada engrescadora que ha experimentat l'equip. Pau López, guanyant minuts en l'elit amb solvència. Rubén Duarte, meteòrica eclosió d'un bon lateral que també pot jugar de central. Héctor Moreno, amb ell l'Espanyol és molt més fort en defensa. Lucas Vázquez, un luxe per a l'equip i el millor soci de Sergio García. Víctor Álvarez, feina fosca per a l'equip amb un desplegament enorme i poc reconegut. I Caicedo, l'home que porta el gol a la sang i que ja s'ha guanyat l'estima del públic. Amb l'evolució d'aquests jugadors, la plantilla, malgrat haver deixat escapar uns quants jugadors en el mercat d'hivern, és ara més forta que fa un mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)