Opinió

Ho acabaran reconeixent?

Torna el cas Neymar. Que fàcil que hauria estat reconèixer des de l'inici que l'operació pel crac brasiler era de 100 milions

Pintava que la setmana seria tranquil·la al Camp Nou. Després de la remuntada contra el Vila-real i de sumar la vuitena victòria consecutiva des de la desfeta a Anoeta, tothom havia d'estar pendent d'una possible ensopegada del Real Madrid contra el Sevilla, del viatge a Qatar d'una delegació del club i de la visita que Josep Maria Bartomeu farà dijous al papa Francesc. Però no n'hi ha, de setmanes tranquil·les, a can Barça. Ahir va reaparèixer amb força el cas Neymar, amb la demanda del fiscal José Perals al jutge Pablo Ruz que s'acceleri el judici contra l'expresident Sandro Rosell i el FC Barcelona i una important novetat. El jutge Ruz havia decidit no imputar ni Bartomeu ni tampoc Javier Faus el setembre passat, amb el que això significava d'alliberament per a l'actual president de l'entitat, però ahir Perals va demanar a Ruz la imputació de Bartomeu. Perals creu que el Barça, ja amb Bartomeu com a president, ha deixat de pagar uns 2,8 milions d'euros a Hisenda derivats dels contractes del davanter brasiler.

És a dir que allò que tant molestava Bartomeu, la possibilitat d'estar imputat sent president del club, i de la qual cosa semblava que s'havia alliberat, pot ser que acabi passant. Com reaccionaran ara el president i la junta directiva? Hi ha algunes informacions que diuen que des de la fiscalia estan disposats a arribar a un pacte amb el club que evitaria la imputació de Bartomeu i també de l'entitat per aquest nou presumpte delicte fiscal. L'acord es faria efectiu si la junta directiva acabés reconeixent que ha fet malament les coses des de l'inici i amb el corresponent pagament de les quantitats que reclamaria Hisenda més una multa addicional. Si existeix realment aquesta possibilitat –i sempre tenint en compte que seria el millor per al Barça, ja que així ni el club ni el seu president estarien imputats–, Bartomeu hauria de reconèixer d'una vegada que l'operació del fitxatge de Neymar no va tenir un cost de 57,1 milions i sí dels més de 90 que diu la fiscalia després d'estudiar tota la documentació que va reclamar tant al club com al pare del jugador. Potser comença a ser hora de reconèixer que l'operació no es va fer bé i de no continuar entestats a negar-ho i a dir que ho tornarien a fer tot de la mateixa manera. Ara bé, reconèixer que no van dir la veritat potser podria tenir un cost electoral.

Així que esperarem notícies i continuarem pensant que fàcil que hauria estat dir des de l'inici que el Barça fitxava per uns 100 milions d'euros qui considerava el millor futbolista de la seva generació, qui podia ser el millor futbolista del planeta una vegada Messi decideixi deixar-ho. Possiblement ningú hauria dit res, i més tenint en compte que li treies al Real Madrid i el rendiment espectacular que està oferint Neymar aquest curs. La por devia ser què en pensava Messi i, llavors, la solució era continuar mimant l'argentí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)