Opinió

Gràcies, Cris

Des que Cristiano Ronaldo
va desafiar Messi a Zuric, l'argentí
és un tro que no deixa de fer gols

Cristiano Ronaldo, el 12 de gener, el dia que va guanyar per tercera vegada la Pilota d'Or, va cometre un parell d'errades importants en el seu discurs d'agraïment. A més del lamentable crit que li va suposar crítiques de tothom, es va atrevir a desafiar Leo Messi. Aquell dia, amb la Pilota d'Or a les seves mans, va dir que estava preparat per tornar a guanyar el guardó un any després i així igualar l'argentí, l'únic futbolista que l'ha guanyat quatre vegades. La clàssica actitud fatxenda del portuguès a Suïssa no va fer res més que despertar l'instint depredador de la bèstia. Messi va començar la temporada molt més motivat que l'anterior, però el seu grau de motivació és altament exagerat des d'aquella gala de la Pilota d'Or. El millor futbolista de la història ho torna a ser en cada partit, com ho era abans d'aquella fatídica lesió del 2 d'abril de fa dos anys a París.

Moltes eren les veus que deien que el Pichichi de la lliga ja tenia amo quan va acabar el 2014. Cristiano Ronaldo marxava de vacances de Nadal amb 25 gols. Messi estava allunyat del portuguès en la lluita per ser el màxim golejador de primera divisió amb els quinze gols que havia sumat fins llavors l'argentí. Però a Messi només li va caler superar unes diferències amb Luis Enrique i escoltar des d'una de les primeres files del Palau de Congressos de Zuric les paraules motivadores de Cristiano per convertir-se en un tro imparable. Messi no havia començat bé l'any. Havia estat suplent en el primer partit del 2015 a Anoeta, amb derrota i enfrontament amb el tècnic. Des d'aquell duel, el Barça ha sumat onze victòries consecutives, sis en la lliga. Messi, que una setmana després de la desfeta contra la Real Sociedad va rebre el desafiament de Cristiano, ha marcat des del partit d'Anoeta onze gols en la lliga i ha estat fidel a la seva cita amb el gol en tots i cadascun dels sis partits. Onze gols que han fet tancar les boques de tots aquells que deien que el Pichichi ja tenia amo. Onze gols que han deixat Messi a només dos del portuguès. Perquè si l'argentí va com un tro, Cristiano tot el contrari. Castigat per un genoll que el preocupa tant a ell com al seu president, el seu rendiment ha anat clarament cap avall des que va desafiar Messi. Només tres gols en la lliga aquest 2015, que el deixen en 28, a dos dels 26 que ja acumula el blaugrana. Tres gols en els vuit partits que ha disputat el Real Madrid en la lliga, dos sense el portuguès, que va ser expulsat a Còrdova.

Aquest 2015, a més, Messi ha contribuït, amb tres gols, a portar el Barça a les portes de la final de la copa, competició que Cristiano Ronaldo va deixar de jugar quan el Real Madrid en va quedar eliminat en els vuitens de final contra l'Atlético de Madrid, que posteriorment va ser derrotat pel Barça de Messi.

El 2015 està deixant clar que Cristiano és un gran futbolista, però Messi és el millor de tots. I més quan algú amb qui rivalitza, el desafia. Per tot, gràcies Cristiano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)