Opinió

Vacances amb Qatar Arways

El Barça
no només exhibeix Qatar Arways a la seva samarreta, també posa les seves estrelles
al servei de la companyia

Venuda la seva ànima al diable, el Barça no només exhibeix Qatar Arways a la seva samarreta, sinó que ha posat les seves estrelles al servei de la publicitat de la companyia: “Comença les teves vacances a més de 140 destinacions de tot el món amb dos vols diaris des de Barcelona.” Comença les teves vacances? On acabaran? Deixem-ho córrer, però no acabo d'entendre la frase publicitària. També deixarem de banda allò “d'un equip que uneix el món” per concentrar-nos en la imatge dels cinc jugadors viatgers de la fotografia promocional de Qatar Arways: Messi, Luis Suárez, Andrés Iniesta, Neymar Jr. i Gerard Piqué. Són en un aeroport i hem de suposar que estan a punt d'agafar un avió de la companyia de Qatar. Ocupant el centre de la fotografia, què hi fa Messi vestit com un judoka (així m'ho sembla) amb un cinturó vermell i l'escut del Barça? Hi ha gent que viatja amb aquesta vestimenta? Algú se'n troba als aeroports? L'art marcial simbolitza alguna cosa sobre el mateix Messi? En fi, no entenc què hi fa vestit així aquest argentí, que arrossega una maleta de rodes metal·litzada. A l'esquerra de Messi, però una mica més enrere, hi ha Luis Suárez, que, diferentment, sembla representar el mascle del contenint americà. Encara que l'home sigui uruguaià, es pot pensar que vesteix com un gautxo argentí modern, sobretot per la manta acolorida que du penjada en una espatlla. Però també pot semblar un cowboy, amb el mocador al coll i les menes de camisa, pantalons, cinturó, botes i, és clar, barret que configuren la seva imatge. Et creues amb algú així i penses que, encara que no la vegis, pot treure una pistola. Luis Suárez no du maleta, sinó una mena de sarró. Tampoc no arrossega cap maleta Iniesta, que, situat també una mica més enrere al costat dret de Messi, du una bossa que se suposa que complementa la vestimenta de marineret (amb una samarreta a ratlles) que li ha tocat al manxec. A més, li han posat una boina vermella, més moderna de la que podia haver dut el seu avi a Fuentealbilla, però que insisteix en la imatge d'un xicot innocent de poble que vol conèixer món i que s'ha disfressat per fer-ho. Intueixes que, allà on vagi, el robaran tot just arribar-hi. A la dreta d'Iniesta, una mica més enrere, hi ha Neymar, amb camisa florejada, bermudes i xancletes, és a dir, vestit com un turista que podria tenir el Brasil com a destinació preferent. I queda Gerard Piqué, que, situat darrere de tots a l'extrem dret, va vestit simplement amb roba esportiva: un jove ben plantat prou simpàtic, però amb un cert aire d'autosuficiència que sembla haver lligat amb tothom qui ha volgut.

L'havia vist abans, però vaig observar detingudament aquesta imatge publicitària en un diari regalat en què, en unes pàgines més endavant, a les de la cartellera, hi ha una altra fotografia promocional amb cinc homes més, en aquest cas, vestits a la manera dels personatges de Reservoir dogs. Ja ho saben: americana, pantalons, corbata i sabates negres, camisa blanca i ulleres fosques. No sé quins són els equivalents de l'home blanc, l'home blau, l'home rosa, l'home groc i l'home taronja. Però el cas és que RAC1, en la celebració del seu quinzè aniversari, convida a anar amb tot el seu equip (escoltant abans l'emissora per saber com pot ser un dels afortunats que guanyaran el viatge) a Granada el dia 28 de febrer per assistir al partit que jugarà el Barça en aquesta meravellosa ciutat andalusa on hi ha el monument més impressionant que jo he pogut veure. Al darrere també hi ha una companyia aèria, Vueling, però encara n'hi ha una altra en la lletra petita: “Entre tots els guanyadors dins l'avió sortejarem un vol per a dues persones a qualsevol de les 140 destinacions de Qatar Arways gentilesa de l'aerolínia.” Ho he transcrit de manera literal. És així que Qatar Arways apareix i les dues persones que guanyaran un vol per a les 140 destinacions de la companyia es podran trobar a l'aeroport amb els cinc viatgers disfressats: el judoka, el gautxo, el marineret, el turista forever i l'esportiu. En fi, el pròxim dia parlarem de Telefónica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)