Opinió

‘Kiwis'

Milers de persones assisteixen als partits de bàsquet només per veure com passen per damunt dels seus adversaris australians

La lliga australiana de bàsquet ha entrat en la fase dels play-off, i els Breakers, després d'haver fallat l'any passat, sembla que tornen a tenir molts números per a emportar-se-la, com han fet de manera reiterada aquesta dècada. Ja són a semifinals i amb avantatge d'un partit.

El lector es preguntarà: i això quina importància té? Depèn. Esportivament, la lliga australiana de bàsquet no és precisament el cim de la competició. Però políticament és divertida, perquè els Breakers no són australians, sinó de Nova Zelanda. I això crea una rivalitat intensa. Especialment a Nova Zelanda, on milers de persones assisteixen als partits, sense una gran tradició local de bàsquet, només per veure com passen per damunt dels seus adversaris australians.

La lliga australiana de bàsquet de moment té nou equips, vuit d'australians –set dels quals són de localitat de la costa est– i un de neozelandès. Ara estan estudiant incorporar un equip de Singapur, amb la qual cosa la complicació en els viatges dels equips ja seria extrema. Els últims anys, però, hi ha una gran discussió sobre aquesta expansió, perquè molts aficionats australians no veuen bé que guanye un equip de Nova Zelanda la seua lliga oficial i temen que un de Singapur, amb els diners que hi ha a la ciutat estat, siga un altre contrincant imbatible.

El del bàsquet no és, però, l'únic cas d'equips de ciutats de Nova Zelanda jugant en una lliga australiana. Els Warriors, per exemple, juguen també en la lliga australiana de rugbi. En cap cas, però, guanyen i, encara menys, amb la claredat amb què ho fan els Breakers en el bàsquet. Així que, pel que sembla, el que fa mal no és tant jugar amb els kiwis com perdre contra els kiwis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)