Opinió

Amb ells, qualsevol cosa és possible

Tot i que aquest Barça no és tan fiable com el de fa uns anys, amb Messi, Neymar i Suárez ho pot guanyar tot

Aquest Barça no té la mateixa fiabilitat que respirava aquell que amb Pep Guardiola a la banqueta ho va guanyar tot no fa pas gaire temps. Va quedar clar fa deu dies quan va deixar escapar tres punts molt importants en la lluita pel títol de lliga al Camp Nou contra el Màlaga. Faria bé tothom, però, de no menystenir les possibilitats de l'equip de Luis Enrique en qualsevol de les competicions que disputa. Sobretot si pronunciem els noms de Messi, Neymar i Luis Suárez, tres futbolistes extraordinaris, especialment l'argentí, que poden guanyar qualsevol rival i qualsevol competició.

Possiblement el Barça no és el màxim favorit a guanyar ara per ara la Champions. Hi ha l'actual campió, el Bayern de Munic de Guardiola i el Chelsea de Mourinho. Però l'onze de Luis Enrique va demostrar avui fa una setmana a l'Etihad Stadium que aspira, i molt, a estar en la final de Berlín. El Barça visitava un rival molt complicat. El Manchester City encara és el campió de la Premier League i entre les seves estrelles hi ha Sergio Agüero, Touré Yaya, David Silva, Edwin Dzeko... És cert que estan dirigides per un entrenador que sembla que no està a l'altura, però el City va ser superat àmpliament per un Barça sublim en la primera part. Tot el grup va brillar a Manchester, però especialment ho van fer Messi i Luis Suárez. L'argentí va fer de Messi, va fer de Xavi, va fer de Sergio Busquets. Va dominar totes les parcel·les del camp i va deixar molt clar que continua sent el millor jugador del planeta. Luis Suárez va demostrar que la forta inversió que el Barça va fer en ell l'estiu passat estava ben feta. Messi va demanar al president Bartomeu quan va millorar el seu contracte, més cracs, més jugadors que l'ajudessin a portar l'equip fins als títols. Suárez va ser l'escollit, i l'uruguaià pot decidir partits. Va fer els dos gols a Manchester i també va ser clau dissabte passat a Granada.

El Barça va tenir un partit dels anomenats gossos en la lliga després de l'exhibició de Manchester. A Granada, i havent de jugar en un terreny de joc en què no es podien fer tres passades seguides pel mal estat de la gespa, Suárez va aparèixer per marcar un gol i participar de manera decisiva en els altres dos. El Barça va aconseguir una victòria important que, combinada amb l'ensopegada del Real Madrid a casa contra el Vila-real, fa que els blaugrana tornin a dependre d'ells mateixos per guanyar la lliga. Un altre títol en què s'ha de tenir molt en compte el Barça. Una altra competició en què també ha estat molt important en molts partits Neymar, convertit en desequilibri pur en la seva segona temporada com a blaugrana.

I després hi ha la copa. El Barça és a noranta minuts de la final i té dos gols d'avantatge. Segur que demà els tres cracs apareixen a Vila-real, com ho van fer contra l'Atlético. I si ells apareixen, el Barça pot aspirar a tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)