Opinió

Ràpid

Nicholson és encara avui l'únic jugador del món que ha marcat en el seu debut amb una selecció nacional en la primera pilota que tocava

A Anglaterra estan entusiasmats amb Harry Kane. El jugador del Tottenham va debutar aquesta setmana amb la selecció nacional anglesa i va marcar quan només feia 79 que era al camp. Difícil fer-ho millor?

Molt difícil deu ser, però a Anglaterra tot és possible. I, sorprenentment, encara hi ha dos jugadors que ho van fer millor, si repassem la llegendària història de l'equip dels tres lleons. John Cock va marcar al cap de 30 segons de debutar amb la selecció d'Anglaterra i el llegendari Bill Nicholson ho va fer al cap de 19 segons d'haver entrat en joc. Amb un afegit espectacular: Nicholson és encara avui l'únic jugador del món que ha marcat en el seu debut amb una selecció nacional en la primera pilota que tocava. Cosa que, certament, deu ser una sensació única. Els nervis que solen acompanyar un debut d'aquest nivell han de provocar una explosió inigualable si la primera pilota que toques acaba sent gol.

Després la història va ser molt cruel amb ell, perquè les lesions van impedir que jugués cap altre partit amb la selecció nacional anglesa i es veiés forçat a retirar-se. Bill Nicholson seria més tard un molt bon entrenador i acabaria tenint més fama per la seua direcció des de la banqueta que no pas pel seu joc al camp.

Per si no hi havia prou casualitats, n'hi ha més encara: tant Harry Kane com Bill Nicholson estan vinculats al Tottenham Hotspur. L'equip que entrena actualment Mauricio Pochettino és un dels històrics de la lliga anglesa, de fet en va ser fundador, però no és un dels conjunts més destacats internacionalment. En el seu palmarès hi ha dos títols de la lliga anglesa de futbol, però de fa més de cinquanta anys ja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)