Opinió

Vius

A l'inici de
la temporada, ja hauríem firmat tots arribar a l'abril vius
en les tres competicions

Aquesta temporada havia de ser, segons molts culers, de transició. Una temporada per tornar a agafar el ritme després de l'etapa fallida del Tata Martino. Una temporada per recuperar el bon feeling amb Luis Enrique i per començar a construir un equip post-Guardiola i post-Vilanova. Una temporada en què tothom hauria estat content guanyant algun títol. Però, resulta que l'equip ha funcionat més bé del que s'esperava, encara que en alguns moments ha rebut unes crítiques ferotges –només cal recordar com uns quants insensats demanaven el cap de Luis Enrique després del desastre d'Anoeta–. Hem arribat a final del mes d'abril vius en les tres competicions i amb fermes possibilitats de guanyar el triplet. Líder en la lliga, finalistes en la copa del Rei i semifinalistes en la Champions. Evidentment, hi ha la possibilitat que tot plegat quedi en un miratge i no s'obtingui cap títol, però ja firmaria que cada any estiguéssim en la mateixa situació.

És cert que el Barça de Luis Enrique ha viscut envoltat enguany d'un cert rum-rum i que, alguns cops, transmet una imatge dual. Capaç de jugar unes primeres parts magnífiques, com a Sevilla o en l'últim partit al Camp Nou contra el PSG, i d'estar contra les cordes, com el dia del Madrid i el València. Alguns analistes critiquen que l'equip no té estabilitat i que en qualsevol moment pot patir un sotrac de dimensions considerables. Potser tenen raó i alguna vegada Claudio Bravo no aturarà un penal o un davanter, com Paco Alcácer, en lloc de xutar al pal, la clavarà a l'escaire. Però arribats a aquest punt de la temporada, aquests debats serveixen de ben poca cosa. El club està allà on havia d'estar, amb més o menys sort, i ara cal pensar en cotes més altes. Ja sé que és un tòpic, però cada matx és una final i tan important és el partit de demà a Cornellà com el de dimarts al Camp Nou, contra el Getafe.

Forts en la Champions

Sempre s'ha dit que el títol de lliga és el premi a la regularitat i potser el més difícil d'aconseguir, perquè s'ha d'estar en forma durant gairebé tota la temporada, però la Champions és el que fa més il·lusió a la gran majoria de l'afició i més veient els quatre grans equips que hi han arribat: Barça, Madrid, Bayern i Juve.

Avui al migdia es fa el sorteig i, potser, quan estiguin llegint aquest article ja se sabrà el rival del Barça, però personalment prefereixo evitar el Bayern. I no pel seu joc o la seva potència, que són inqüestionables. No voldria viure una eliminatòria en què es parlés més del factor Guardiola i el seu retorn al Camp Nou que no pas de futbol. Malauradament, tornarien a reflotar aquells ismes que tan de mal han fet i faran al club i l'entorn es mostraria dividit. Per tant, la meva aposta seria: una semifinal contra el Madrid i, llavors, sí, una final contra el Bayern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)