Opinió

Em declaro culpable

Es podria encetar una campanya per inculpar-nos per haver portat estelades
al camp

Aquesta setmana he tingut seriosos dubtes sobre quin havia de ser el tema central de l'article. El cor [i la ràbia] m'empenyia a escriure sobre la idiotesa de l'obertura d'un expedient sancionador de la UEFA al Barça per la presència d'estelades en la final de la Champions, però el cap em deia el contrari. Que val més no remenar més aquesta merda [i perdó per l'expressió] perquè realment això és el que volen els espanyolistes. Crear confusió i parlar dels problemes que, segons ells, hi ha a Catalunya. Per tant, la raó em portava a escriure sobre les eleccions del Barça o els fitxatges que es rumoreja que hi haurà al club culer, com ara Arda Turan o Pogba. Però, ves per on, el cor ha guanyat al cap i no em puc estar de donar la meva opinió sobre la barrabassada del cas de les estelades.

Anem a pams. No té cap mena de sentit sancionar el Barça perquè els seus aficionats van lluir estelades. No es tracta de cap simbologia violenta ni anticonstitucional, es tracta d'una reivindicació política que avui en dia centra tot el debat polític del nostre país. Amb aquest pas, la UEFA l'únic que fa és comparar una demanda que sempre ha estat pacífica amb les banderes nazis o les de l'aguilucho que, a vegades, també s'han vist en algun camp de futbol. Quin contrasentit, mare meva. Per acabar d'inflamar el cas apareix aquest personatge anomenat Miguel Cardenal, que aprofita la mínima per furgar la ferida i intentar fer sang allà on no n'hi ha. El president del Consell Superior d'Esports ja va posar el crit al cel quan les aficions del Barça i l'Atlètic de Bilbao van xiular l'himne espanyol en la final de la copa del Rei. Es veu que aquest senyor no sap què és la llibertat d'expressió, en fi... I ara ha qualificat l'expedient de la UEFA de “fet lògic”. “És un toc d'atenció perquè a Catalunya es deixi d'utilitzar políticament l'esport i tantes altres coses en què han perdut el sentit de la realitat”, va assegurar en declaracions al programa El partido de las 12 de la COPE, i va afegir-hi: “Quan s'ha obert l'expedient he pensat en el president de la Generalitat i el senyor Francesc Homs, que van dir que es tenia mania als catalans [amb referència a l'afer de la copa del Rei], i en Carles Vilarrubí, que va parlar de la llibertat d'expressió. Que ho expliquin al món.” Sense comentaris.

Arran d'aquesta esperpèntica situació proposa encetar una campanya d'autoinculpacions, seguint el model 9-N: quan es va obrir una querella judicial a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre milers de catalans es van autoinculpar davant del Tribunal Superior de Justícia. En aquest cas seria fer el mateix. Tot aquell que hagi anat a un partit de futbol del Barça amb una estelada, sigui a la final de Berlín o no, podria adreçar un escrit a la UEFA per informar que ell també ha comès un fet sancionable i que els organismes actuïn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)