Opinió

L'aficionat sempre és el més perjudicat

La modificació del calendari suposa perdre vols i reserves d'hotels per als aficionats més previsors que viatgen

Ser aficionat al futbol i voler seguir el teu equip quan juga a fora, cada cop és més complicat. De vegades fins i tot, gairebé impossible. I no per voluntat, ni molts cops tampoc per una qüestió econòmica, tot i que els
preus de les entrades tampoc hi ajuden. Les ganes hi són. Divendres passat, com a exemple, SeguimentFCB, protagonista en les últimes eleccions a la presidència del Barça reclamant una grada d'animació i una agència de viatges pròpia, organitzava un autocar a Bilbao per a l'anada de la supercopa d'Espanya i demostrava que, sovint, qui vol pot. A molts, però, davant les múltiples traves, no és estrany que se'ls acabin anant les ganes. Tot acostumen a ser problemes i zero comoditats. De fet, sembla que fins i tot molesti i qui mana, televisions, clubs o la lliga, prefereixin veure les graderies buides. El que ha passat recentment amb el canvi de dates del calendari de primera divisió a causa de la guerra entre la RFEF i la LFP n'és l'última mostra.

Quan el 14 de juliol passat es va donar a conèixer el calendari, molts seguidors ja van començar a pensar en possibles desplaçaments o fins i tot a planificar-se els caps de setmana dels mesos següents en funció de si el seu equip jugava a casa o a fora. No és estrany que molts culers que viuen fora de Catalunya i de l'Estat, alguns dels quals socis del Barça que han d'escollir quines són les comptades ocasions que vindran al Camp Nou durant l'any, esperin a saber quina és la data del clàssic, del derbi o de qualsevol altre partit que els fa gràcia, per demanar festa a la feina o reservar un vol a bon preu. I no només els que viuen fora. Molts són els que cada any escullen alguna destinació atractiva –enguany hi ha la novetat de Las Palmas, que a més coincidia en ple carnaval– per fer algun desplaçament de lliga. Tot en orris per a aquests previsors, a causa del que ha suposat la modificació del calendari després que el CDS donés la raó a la LFP dimarts passat. A partir de la jornada 10, totes s'endarrereixen una setmana. És a dir, si el clàssic al Camp Nou s'havia de jugar el 2 o 3 d'abril, ara serà el 9 o 10. I així tots els partits. Qui tingués un vol comprat, que es faci fotre, així de clar.

Darrerament sí que es coneixen els horaris amb més antelació que fa uns anys. Però ni així és pot estar segur que els plans sortiran bé. És el que els ha passat a molts aficionats del Girona, que des del 24 de juliol sabien que donarien el tret de sortida a la segona A aquest dissabte a Bilbao contra el filial de l'Athletic. De cop i volta, dijous passat, a petició del conjunt basc, ja que preferia que el filial jugués després que el primer equip perquè ho fes també a San Mamés, el partit ha passat a dilluns. “El calendari estava fixat des de fa molts de dies i ja ens havíem fet a la idea que inauguraríem el campionat a San Mamés, abans que el Barça. No és agradable, perquè hi ha moltes altres coses al darrere, com els vols d'avió que es perdran, aficionats que han tingut dificultats per trobar allotjament a Bilbao...” Són paraules del seu tècnic, Pablo Machín, que afegia: “Costa d'entendre, però ho hem d'assumir, perquè estem en aquest circ en el qual els que manen són els que posen els diners.” Mentre en altres lligues, com ara l'alemanya i l'anglesa, on no és gens estrany que s'endarrereixi l'inici d'un partit si hi ha un embús de trànsit i els seguidors no poden arribar a temps, es té cura de l'aficionat, aquí no se'l té en compte per a res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)