Opinió

Márquez és el ‘puto amo'

El de Cervera ha decidit com i quan ha volgut el títol i ha demostrat que és el millor pilot

Diumenge va acabar al País Valencià el mundial de Moto GP amb una de les curses que més expectació ha despertat en l'última dècada tot i que el resultat final era bastant previsible. Després de dos anys consecutius proclamant-se campió del món, Marc Márquez s'ha hagut de conformar en aquest 2015 amb la tercera posició. Massa caigudes en l'inici del campionat, massa curses sense puntuar que van acabar de condemnar el pilot de Cervera. Márquez, però, ha acabat el campionat deixant molt clar a tots els seus rivals que ara per ara és el millor pilot del món i que té la capacitat de decidir com acabaran les curses, d'escollir qui ha de ser campió, de dominar la moto de tal manera que pot ser capaç de jugar en les últimes dues curses sobre l'asfalt fins a fer campió Lorenzo al davant de Rossi.

No devia tenir cap favorit Márquez en la lluita pel campionat. Es barallaven pel títol dos pilots de Yamaha abans de les dues últimes curses. Però Rossi va ficar la pota. Estrany en el millor pilot de la història, però l'italià va acusar Márquez de voler afavorir Lorenzo quan no havia passat res entre els tres pilots. Rossi estava a prop del seu desè títol i va voler jugar una carta psicològica per pressionar Márquez i Lorenzo. I li va sortir molt malament. Perquè va despertar el campió que és el de Cervera. La reacció de Márquez va ser mostrar a Rossi, a qui havia estat el seu gran ídol i per qui havia demostrat admiració eterna, que s'havia equivocat amb ell i que, tot i estar fora de la lluita pel títol, continuava sent el millor. I va decidir ser protagonista en les dues últimes curses donant el títol a Lorenzo. A Sepang va voler jugar amb Rossi després que Lorenzo i Pedrosa, que va acabar guanyant, agafessin avantatge al capdavant de la cursa. Va voler demostrar a l'italià que s'havia equivocat a la sala de premsa i que al circuit ara és el millor. Rossi, fart de les passades de Márquez com a conseqüència de la seva roda de premsa, va perdre els papers i va decidir tirar a terra el de Cervera. No va perdre punts en aquella cursa, però sí les possibilitats de guanyar el mundial en l'última, que es va disputar al circuit de Xest. Perquè va ser penalitzat a sortir últim i perquè encara va encendre més els ànims de Márquez, que a València va decidir fer de guardaespatlles de Lorenzo i portar el balear a guanyar el seu tercer títol de Moto GP.

Es va veure durant tota la cursa. Va seguir la roda de Lorenzo, va fer la sensació que el podia passar, però sense voler fer-ho. I encara va quedar més clar quan Pedrosa es va apropar als dos pilots en les últimes voltes i va intentar passar-los. El de Castellar podia sacsejar l'ordre que havia decidit Márquez per a aquella cursa i el de Cervera va decidir, amb un altre avançament, tornar les coses a lloc. Márquez ha fet el que ha volgut en les dues últimes curses demostrant que tot i no ser campió és el puto amo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)