Opinió

Els perills del mundial de clubs

Els rivals esperen que el mundial afecti el Barça com va afectar l'any passat el Real Madrid. Luis Enrique controlarà que això no passi

Un parell de partits i cap al Japó. El Barça marxarà cap a Tòquio diumenge vinent amb l'objectiu de guanyar per tercera vegada el mundial de clubs i de sumar cinc dels sis títols que ha disputat aquest 2015. No podrà aconseguir el que sí que va fer el Barça de Guardiola, però proclamant-se campions del món, l'any del grup de Luis Enrique serà també d'excel·lent. La plantilla té moltes ganes de guanyar un títol més al Japó, és un dels principals objectius des que va començar el curs. Els jugadors del Barça tenen assenyalat el mundial en el calendari i sembla que també el tenen marcat els seus principals rivals. Des de Madrid veuen amb esperança el mundial del Barça. La temporada passada el va jugar l'equip blanc, i els de Carlo Ancelotti van arribar a la cita com una piconadora. El van guanyar, però després van anar perdent pistonada fins al punt de quedar-se en blanc. I a Madrid esperen que al Barça, que està ara per ara a un nivell superior que la resta, li passi el mateix.

És cert que la disputa del mundial de clubs pot provocar problemes al Barça. Per començar, en el partit de dissabte contra el Deportivo. Encara que no ho vulguin, els futbolistes podrien tenir el cap en el viatge de diumenge, podrien pensar a no lesionar-se per por de no poder jugar un torneig que els fa molta il·lusió. I el conjunt gallec està sent una de les revelacions del campionat. És un partit perillós. Luis Enrique haurà de treballar molt bé aquests aspectes amb els seus homes perquè no hi hagi cap accident. L'asturià serà clau també per evitar altres perills que es poden derivar d'aquest mundial de clubs. Hi ha tres aspectes psicològics que podrien fer mal al Barça. El primer és que els blaugrana estan pressionats pel resultat. Són favorits i han de guanyar el mundial. No fer-ho podria ser considerat un fracàs i podria influir negativament en l'ànim de la plantilla. Un segon aspecte és la possibilitat de perdre el lideratge en la lliga. El Barça haurà d'ajornar el seu partit contra l'Sporting i és possible que l'Atlético el superi en la classificació tot i que sigui de manera provisional. I un tercer, és que hauran de tornar a la lliga després d'un període llarg sense estar centrats en aquesta competició. Són tres aspectes que Luis Enrique haurà de treballar, tot i que en l'últim dels tres l'ajudarà el fet que la desconnexió de la lliga no sigui tan gran perquè aquest any hi ha partit el 30 de desembre.

Són alguns dels perills del mundial de clubs, que els rivals esperen que juguin en contra del Barça i que segur que Luis Enrique té i tindrà controlats. Com també l'aspecte físic. El Real Madrid es va enfonsar físicament l'any passat després del mundial. En aquest sentit, la situació dels blaugrana serà diferent. Podran comptar, per fi, amb dos homes de refresc: Aleix Vidal i Arda Turan, i algunes de les lesions i sancions que han martiritzat el Barça en aquest primer tram de la temporada han fet que homes importants com Messi, Piqué i Iniesta no estiguin tan carregats. Així que l'esperança dels rivals sembla que a can Barça està controlada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)