Opinió

Disculpes, falsedats i alguna certesa

Insisteixo: només dic que continua circulant. No dic res més. Potser tot és mentida

D'entrada, demano disculpes perquè en l'article precedent vaig donar per fet que Josep Guardiola seria el nou entrenador del Manchester City i, a més, vaig fer-ne unes quantes consideracions i, fins i tot, uns judicis que em fan vergonya: els tornaria a fer si, finalment, es realitzés el fitxatge, però m'avergonyeixen perquè els vaig fer sense que s'hagin consumat les suposades aspiracions del club del qual és propietari l'oligarca àrab Mansour bin Zayed al-Nahyan. No em puc justificar, perquè si dic que ho vaig llegir és lamentable que no ho comprovés, de manera que un rumor, a banda del fet que sigui persistent, el vaig assumir com una notícia. Jo tampoc em canso de dir que l'actual món de la comunicació fa que s'hagi d'estar molt alerta. Com sempre, perquè no és nou que es puguin propagar falsedats, però encara més perquè resulta més fàcil que mai. I, en fi, he caigut novament en un parany, sense tenir, a més, present que un dels àmbits més perillosos (un niu de fum, especulacions i falsedats) és el de la informació esportiva, essent una excepció aquest diari, malgrat jo mateixa. El cas és que em volta pel cap que un meu amic barcelonista em va comentar com una cosa feta que Guardiola s'havia venut als petrodòlars, però no li carregaré la culpa, perquè és tota meva: d'entrada, en el cas que fos així, per creure-me'l. Tampoc em justifiquen els excessos de les festes de Nadal. Així és que, demanant novament disculpes, procuraré dir algunes coses amb prudència. Coses com ara que, després de la roda de premsa recent en què Guardiola ha confirmat que vol assumir el repte de la Premier League sense pronunciar-se sobre el seu nou destí, continua circulant que no només entrenarà el Manchester City, sinó que en els seus hipotètics contactes amb aquest club ha demanat explícitament el fitxatge de Messi. Insisteixo: només dic que continua circulant. No dic res més. Potser tot és mentida.

Suposo, però, que sí que és cert que, seguint amb els entrenadors, José Mourinho va ser acomiadat del Chelsea per la crisi de joc i de resultats del club propietat de l'oligarca rus Roman Abramóvitx. Però ja no sé si és suposar massa que el portuguès pugui sentir l'orgull ferit. També es pot suposar que ha trobat la manera de continuar considerant-se el millor entrenador de futbol del món. D'allò que no penso fer cas és del rumor que l'oligarca madrileny Florentino Pérez va temptar Mourinho perquè tornés al Real Madrid. Però sí que és cert que Rafa Benítez, declarant que se sentia honorat d'haver entrenat el Madrid en el moment de ser despatxat, ha estat substituït per Zinedine Zidane, un dels futbolistes de la meva vida, malgrat que hagués jugat amb el gran enemic. Ja em sap greu, però no puc desitjar-li sort.

Una última cosa, una d'aquelles que aporten morbositat al morbós món futbolístic: competiran José Mourinho i Pep Guardiola per entrenar el Manchester United? Procuraré ser prudent. I parlar un altre dia de l'Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)