Opinió

Elles manen

Les dones
dels jugadors del Barça són “manaires”, publicava dijous ‘El Periódico'

Anava en tren dijous a la tarda cap a Barcelona i pensava dormir una mica perquè ho havia fet poc la nit abans. Però vaig trobar un exemplar d'El Periódico i, en passar els fulls, vaig ensopegar amb un ampli requadre dins del qual, al primer cop d'ull, vaig observar-hi unes fotografies encerclades d'una sèrie de dones, a cadascuna de les quals els corresponia un futbolista del Barça que, junt amb el seu nom, també apareix en una imatge minúscula. El titular em va despertar de cop: “Elles manen fora del camp”. Llegint el subtítol (“molts futbolistes del Barça estan rendits als peus de les seves parelles”) em vaig fregar els ulls: tenia al davant un article que especula sobre com els futbolistes del Barça són influïts per les dones respectives? A més, s'hi insinua que aquestes dones (com si això fos propi, ja se sap, de tota dona) són unes manaires? La resposta a aquestes preguntes és “sí”. I encara més.

Cada dona rep un adjectiu imprès en lletra vermella i remarcat. Amb un cos de lletra més petit i sense res que ho destaqui, s'hi fa constar la seva ocupació o professió, a excepció de les esposes de Bravo, Messi i Suárez, que, segons l'articulista, ni són mestresses de casa: model(s), cantant, periodista, perruquera, auxiliar d'infermeria, interiorista. Però això no es considera rellevant. En fi, apuntaré el nom de cadascuna (el del seu home en parèntesi) i la definició, que, en qualsevol cas, és reduccionista, estúpida, arbitrària i possiblement inventada. Carla Pardo (Bravo): consellera. Joana Sanz (Alves): divertida. Shakira (Piqué): mediàtica. Melissa Jiménez (Bartra): entregada. Coral Simanovich (Sergi Roberto): emergent. Raquel Mauri (Rakitic): resolutiva. Elena Galera (Busquets): manaire. Anna Ortiz (Iniesta): familiar. Antonella Rocuzzo (Messi): reservada. Sofía Balbi (Luis Suárez): fidel. Mireia Lalaguna (Neymar): cultivada. D'aquests últims s'aclareix que, de fet, només són amics i que, per tant, Neymar va per lliure. Això perquè, a part del requadre, hi ha un text que especula sobre la possibilitat que, depenent del desig de les dones respectives, els jugadors puguin marxar del Barça. Pensin que l'hipotètic pretext de l'article és que Busquets ha dit que se n'aniria del Barça si li ho demanés Guardiola (així que alguns ja el veuen al City) o la seva dona, és a dir, la manaire, sense que s'aporti res que justifiqui tal consideració. I sí, vaig llegir això: “Hi ha perill que altres jugadors del Barça estiguin en mans dels capritxos de les seves parelles?” En mans dels capritxos! Al text s'afirma que Busi no és l'únic que té una parella que mana. I com se sap que mana? Perquè Busquets ha dit que se n'aniria si li ho demanés? Però, encara que sembli increïble que el sexisme pugui campar tan lliurement en un diari propagant uns tòpics vomitius, fins i tot vaig arribar a llegir: “Mentre alguns porten els pantalons al camp, les seves noies els porten a casa.” No m'ho podia creure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)