Opinió

L'impacte Klopp

El vitalisme que exhibeix el tècnic del Liverpool s'encomana i un mantell d'optimisme embolcalla
els jugadors
i el club

La celebració de la classificació per a la final de l'Europa League de Jürgen Klopp amb l'afició d'Anfield un cop acabat el partit contra el Vila-real, demostra clarament la capacitat de connexió i el carisma de l'entrenador alemany del Liverpool. Klopp ha tingut un impacte indiscutible i positiu al club anglès en tots els nivells, només mig any llarg després de la seva arribada. La manera com va dirigir la graderia després de la semifinal de dijous passat, a l'estil d'una estrella de rock en ple concert, demostra el grau de comunió amb els seguidors reds. Aquesta rauxa, aquest vitalisme, que exhibeix el tècnic és encomanadís i un mantell d'optimisme embolcalla els jugadors i el club quan pensen en el present més immediat –com és guanyar un títol europeu–, i el futur proper, –ja que el títol de campió de l'Europa League suposa jugar la propera lliga de campions.

El seu treball tàctic també va calant. El percentatge de desplaçaments en llarg del porter Mignolet han baixat considerablement. El fet de no disposar de centrals amb bona sortida de pilota, ni amb una gran capacitat per filtrar passades que superin línies, l'han portat a fer una aposta clara per la sortida lavolpiana (obrir centrals i incrustar el pivot en defensa per trobar camins per progressar), en què Emre Can té un paper destacadíssim, tal com es va demostrar a Anfield contra el Vila-real. La pèrdua d'un pal de paller com el lesionat Henderson ha quedat compensada per l'aportació de Can i la descomunal feina de James Milner, un autèntic multiusos que s'adapta a tot, però que quan fa més mal és quan cau a la banda dreta per aclaparar la defensa contrària amb centrades precises. Juntament amb Coutinho, que regna en la creació a la mitja punta, són els que abasteixen els atacants de l'estil que busca Klopp per posar la cirera a les transicions ràpides: Origi, Sturridge i Firmino tenen la mobilitat, el dinamisme i la versatilitat tàctica que busca el tècnic alemany. Benteke, en estar molt allunyat d'aquest perfil, ha tingut actuacions esporàdiques. Defensivament, l'extècnic del Dortmund, ha refrescat i reactivat, a nivells de notable alt, la pressió després de pèrdua, amb una bona actitud posicional per recuperar moltes pilotes dividides, així com refusos, guanyant les segones jugades. També, quan cal, modifica el sistema per protegir els centrals, com va fer en la primera part al camp del Vila-real amb un 1-4-1-4-1 que va desactivar el potencial creatiu del conjunt local amb una exhibició portentosa d'ajudes defensives.

Ara el gran repte de Klopp és poder encertar-la en els fitxatges d'aquest estiu per poder incorporar, especialment, un parell de centrals amb bona sortida de pilota, un homòleg de Coutinho i un porter que pugui fer competència a Mignolet. Si es reforça bé, la temporada que ve el Liverpool serà un candidat al títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)