Nàstic

Per batallar que no quedi

Nàstic. El conjunt grana, gairebé sentenciat al descens, vol mantenir un bri d'esperança amb un triomf a Cartagena; D'Alessandro tindrà pocs efectius en atac i el juvenil Juan Millán serà titular

En les últimes set jornades el Nàstic ha marcat un gol i ha sumat dos punts. Un bagatge nefast que ha abocat l'equip a una situació delicadíssima: si cap miracle intercedeix, els grana jugaran a segona B la temporada que ve. Això sí, si una cosa caracteritza Jorge d'Alessandro és la seva fe. Res de mostrar-se capcot en els moments de dificultat. Ans al contrari. El tècnic argentí és ben conscient que, amb l'equip a nou punts de la permanència, la fita de salvar-se és gairebé impossible, però l'últim que perd és l'esperança. “El pessimisme no va amb mi, el meu és un esperit de combat i si hem de morir ho farem amb les botes posades”, deia ahir el mister grana, que viatja a Cartagena amb un grapat de contratemps en forma de baixes, sobretot en atac.

El discurs utilitzat darrerament, en què es deia que el partit del cap de setmana era gairebé l'última oportunitat, ja no val. Han passat un grapat de trens i el Nàstic s'ha quedat palplantat a l'andana. Això, precisament, ha propiciat una situació d'incertesa institucional. El president, José Maria Fernández, ha tocat el dos i no se sap del cert que comandarà la nau en la pròxima etapa. Amb tot, la feina D'Alessandro en els últims dies ha estat doble: abstreure l'equip de tot l'enrenou i treballar amb vista al partit d'avui amb el maldecap de les lesions i les molèsties, sobretot a la punta de llança. No hi seran ni Orbegozo, ni Hugo Bargas, ni Peragón. La solució ha tot plegat és el planter: entren a la llista Joel Coch i Fran Carbia, de la Pobla, i el juvenil Juan Millán, que serà titular.

El tècnic argentí tampoc no tindrà a la seva disposició Arzu, amb molèsties al turmell, ni Longás, que està sancionat. Amb tot, Rodri i Seonane ocuparan el doble pivot i és molt possible que Galindo agafi el relleu de Longás. D'Alessandro, doncs, es veu obligat a alinear un onze inèdit amb la intenció de trencar amb la doble sequera grana: 400 minuts sense marcar i 49 dies –set partits– sense sumar tres punts d'una tacada.

Urgències a Cartagena

La situació amb què el Cartagena afronta el matx d'avui també és força complicada: els blanc-i-negres estan encallats a la zona de descens des de la jornada tres –només van fugir-hi en la 21– i necessiten la victòria per continuar aspirant a la salvació, que està a tres punts. Per mirar d'aconseguir-ho, el tècnic Carlos Ríos té a la seva disposició tota la plantilla excepte Chus Herrero, sancionat. El quadre murcià, doncs, té pocs condicionants per tractar de trencar la seva mala ratxa: ha sumat quatre dels últims 21 punts en joc.

El pessimisme no va amb mi, el meu és un esperit de combat i si hem de morir ho farem amb les botes posades. Donarem la cara i ens hi deixarem la pell
L'entrada de nois del planter a la lluita és una raó per a l'optimisme: demostra que al club hi ha vida, llum i un projecte esportiu
Jorge d'Alessandro
entrenador del nàstic
Nosaltres encara creiem en la salvació i això és clau. Si no fos així, ja podríem anar preparant les maletes
Rodrigo Gimeno, ‘Rodri'
migcampista del nàstic
Hem de ser agressius i córrer. El Nàstic és un equip ordenat i no podem infravalorar cap rival per la seva situació
Carlos Ríos
entrenador del cartagena

Protagonisme del planter en la convocatòria grana

La plaga de baixes amb què el Nàstic ha propiciat l'entrada a la llista de tres jugadors del planter: el davanter del juvenil Juan Millán i els jugadors del filial Fran Carbià i Joel Coch. De tots, el que tindrà més protagonisme és Juan Millán, ja que D'Alessandro ja li va comunicar ahir que formaria part de l'onze inicial. El jove futbolista de disset anys, doncs, s'estrenarà amb el primer equip, després que aquest curs hagi anat agafant protagonisme amb el juvenil, en què ha fet tres gols (dos dels quals en els últims quatre partits). L'entrada de joves futbolistes a la llista és una de les raons que fa somriure el tècnic, que ahir va agrair publicament que Josep Maria Andreu anés al vestidor a animar la plantilla. “Estic il·lusionat perquè debutarà un xaval de 17 anys”, explicava D'Alessandro, que creu que tot i la negativitat que envolta el club, “el fet que entrin jugadors del planter demostra que al Nàstic hi ha vida, llum i un projecte esportiu al Nàstic”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)