Delgado, el deutor principal
Crida molt l'atenció que el deutor principal del Girona sigui el mateix Josep Delgado. O, dit d'una altra manera, tres empreses situades a Dublín (Irlanda), Allenburg (Alemanya) i Kinshasa (Congo) i directament vinculades al propietari del Girona. Segons la memòria del club, la morositat d'aquestes empreses puja a 937.000 euros sobre una suma total de poc més d'un milió.
La partida més impactant són els 700.000 euros d'O'Donoghue Royal Metal Limited, una empresa del sector metal·lúrgic en què els noms de Josep Delgado i Joaquim Boadas figuren com a directius. L'origen d'aquest deute tan elevat és difícil de situar. El mateix Boadas va tirar pilotes fora. “Potser són quantitats que queden pendents per fer diferents pagaments o deutes que s'han de capitalitzar”, va dir. En tot cas són diners que, si entressin, serien molt benvinguts per a un club escanyat que ara mateix té molts fronts oberts amb l'administració, els creditors, i fins i tot agrairia tenir recursos per fitxar un davanter. Als 700.000 euros de la societat irlandesa s'hi han d'afegir els 150.000 d'MRA (l'empresa amb què Delgado va aterrar a Girona i que és encara visible en alguna tanca publicitària de l'estadi) i els 87.000 d'Abundance Ecology, amb seu a Kinshasa, al Congo, un país on el propietari del club gironí té negocis.
Dilmé i Codere
De la resta de deutors del Girona destaca l'empresa Finvir, a través de la qual Ricard Dilmé va negociar fa un any la compra del Girona, finalment frustrada. És possible que els 66.000 euros que se li reclamen obeeixin a una clàusula de penalització en el cas que la part compradora no pogués fer efectiva l'operació, com així va ser. El Girona també reclama a Codere, empresa de l'expresident Ramon Vilaró, uns 26.000 euros en concepte de publicitat. Fins i tot l'últim patrocinador de l'equip (RDI, Recuperación de Impagos) forma part de la llista de deutors.