La festa major del ‘trail running'
Curses de muntanya. La tercera edició de la Cursa de Muntanya de Girona reuneix 1.000 corredors, incloent-hi els millors de la demarcació
No hi faltava gairebé ningú. La tercera edició de la Cursa de Muntanya de Girona va tornar a reunir els millors especialistes de la demarcació, en una prova que, entre totes les seves distàncies, tenia fins a 950 inscrits. 200 en la Cursa Popular de 10 quilòmetres de dissabte, que va servir de tastet i amb la qual els organitzadors van voler donar l'oportunitat als no iniciats en la disciplina de córrer per la muntanya, sense haver de passar per corriols i recorreguts d'exigència tècnica. Ahir van ser 350 en la de 26 quilòmetres, que tenia en el santuari dels Àngels el seu punt més alt; 300 en la de 18 –el castell de Sant Miquel era el punt en què es deixava de sumar metres de desnivell positiu–, i 100 en la Transgavarres, una modalitat que duia els atletes de Palamós a Girona per les Gavarres i, a diferència de l'any passat en la seva primera edició, per corriols i amb una distància 60 quilòmetres.
Nivell
El trail running té en el seu ampli ventall d'atletes un dels seus secrets. I, si l'organització és del nivell de la Cursa de Muntanya de Girona, es poden veure en la mateixa prova alguns dels millors representants del país de l'esquí de muntanya. És el cas, per exemple, d'Oriol Cardona i Marc Pinsach, que van fer junts tot el recorregut de la cursa de 26 quilòmetres com un entrenament de qualitat de cara a l'imminent temporada de neu, i Clàudia Galícia, segona en la categoria femenina al darrere de l'especialista en proves de fons del CN Banyoles Anna Vinyolas. Tampoc no van faltar a la cita alguns dels millors atletes de les curses populars en l'àmbit gironí i triatletes d'arreu de la demarcació que tenen en les curses de muntanya una de les maneres de mantenir la forma tot l'any.
COMPARTIDA
Marc Pinsach i Oriol Cardona van fer junts el recorregut de la cursa de 26 kmToti Bes es perd a la Transgavarres
b.s.Roberto Sancho i Xavi Llamas van ser els dos millors a la Transgavarres. És una modalitat extrema i de màxima exigència en què els atletes havien de completar 60 quilòmetres cent per cent corriol entre Palamós –l'organització els havia traslladat al punt de sortida, de matinada, amb busos– i Girona. La prova va esta liderada a l'inici per l'internacional Toti Bes.
L'últim guanyador de la UTMB i un dels millors atletes d'ultrafons de Girona de tots els temps es va perdre, i va perdre qualsevol opció d'aconseguir el triomf. Tot i això, sí que va poder recuperar el traç del recorregut i arribar sa i estalvi a la meta de Girona.