Més bàsquet

C.J. Wallace

ALER PIVOT DE L'EA7 EMPORIO ARMANI MILÀ

“Barcelona és el millor lloc per jugar a bàsquet d'Europa”

“En el Barça, si no es guanya, l'afició espera que hi hagi canvis. Entenc la decisió perquè així funciona el negoci”, exposa l'aler pivot d'Atlanta

“Haig de millorar per guanyar-me la confiança de Luca Banchi”, diu l'interior, que va començar el curs lesionat

La pressió és similar a la de Barcelona. Però quan estàs en un equip que aspira a guanyar-ho tot, no és pressió, sinó plaer
Som candidats a la final a quatre. No va ser cap sorpresa per a mi que derrotéssim l'Olympiacòs i el Fenerbahçe

Té ganes de tornar avui a trepitjar el Palau i retrobar-se amb el públic i alguns dels companys que van coincidir amb ell en el Barça els dos cursos precedents. Charles Judson Wallace III (Atlanta, EUA, 31-12-1982) vesteix ara la samarreta de l'Armani Jeans Milà, per qui va firmar fins al 2015. En un castellà més que correcte, i barrejant-lo amb l'anglès i l'italià, aquest aler pivot nord-americà de tarannà desimbolt reflexiona sobre el passat, el present i el futur.

Eren l'amfitrió i l'únic favorit a la copa d'Itàlia, i van caure a quarts contra el Sàsser. Què va passar?
És una bona pregunta. Segurament vam rebre una lliçó d'humilitat. Vam començar molt forts, agafant diferències per sobre els deu punts en el primer quart. I després ens vam relaxar. I contra un equip perillós com el Sàsser, això no es pot fer. Ells van començar a anotar molt de tres, fins i tot tirs de vuit metres i amb la mà del defensor a la cara. Van agafar el tempo del partit i ja no vam poder tornar. És una derrota molt, molt i molt greu, i difícil de pair.
El Milà no guanya cap títol des del 1996. Hi ha molta pressió?
N'hi ha, però crec que tots els jugadors que hem arribat aquesta temporada, com jo, en Hackett o en Moss, hem vingut aquí per això. Volem ser els paios que donin al club el primer títol en 18 anys. És un tipus de pressió semblant a la de Barcelona. Però quan estàs en un equip capdavanter que aspira a guanyar tots els títols, jo no ho considero pressió, sinó un plaer. Encara que ara, després de perdre la copa, sigui complicat dir això.
Però l'ambient s'ha enrarit. Fins i tot dimarts alguns ultres van irrompre a l'entrenament i van fer-lo endarrerir 45 minuts.
Era la primera vegada que em passava una cosa així en la meva carrera. Entenc que puguin estar molestos per l'eliminació en la copa, però nosaltres els representem i estem tan abatuts com ells. Nosaltres volem guanyar pels aficionats, per Giorgio Armani, que ha invertit temps i diners en el club, i per nosaltres mateixos. Per tothom. I, a més, ara som un grup cohesionat; tots anem a l'una. En anys anteriors, el problema del Milà era que cadascú pensava només en ell i no en el grup.
Abans de la copa, havien aconseguit set victòries seguides en la Lega i estaven amb balanç positiu en el Top 16. Què va canviar respecte de l'inici de curs?
Hi han influït els últims fitxatges. Hackett és un jugador boníssim i permet descarregar de pressió Curtis [Jerrells], i Lawal ajuda molt a la zona, sense egoismes. A més, ara ja ens coneixem més tots i hi ha una major química d'equip. A l'inici de curs, érem molts jugadors nous i ens havíem de conèixer, saber la manera de jugar de cadascú per trobar el tir per a Keith [Langford] o Gentile. Crec que, excepte la copa, ho hem fet, i ara estem treballant de valent per tornar al bon camí contra el Barça.
Vostè va jugar 17 minuts de mitjana en la primera fase de l'Eurolliga i ara, en el Top 16, només 9 i sortint de la banqueta. Esperava més pes?
Jo vull ser a la pista tant com pugui, però tinc clar que haig de millorar per guanyar-me la confiança de Luca [Banchi, el tècnic]. Vaig començar la temporada lesionat i això va ser un handicap. Estic intentant treballar per mossegar més minuts.
És optimista?
Contra l'Efes, per exemple, vam perdre, però vaig jugar bé en el tram final. I jugar bé no es tracta necessàriament d'anotar, sinó de fer altres coses per ajudar l'equip a vèncer. En la meva posició, hi ha competència. Hi som jo, Melli i Kangur, i només pot jugar un. Però és la meva responsabilitat treballar bé en els entrenaments, millor que ells.
La final a quatre és a Milà. És un objectiu real que hi siguin?
Segur, segur. Perquè el Milà no hagi estat en el play-off o en la final a quatre els últims anys no significa que ara no hi pugui arribar. Ja vaig dir, després de les victòries contra l'Olympiacòs i el Fenerbahçe que, per mi, no era cap sorpresa. Som un bon equip, tenim bons jugadors i tenim una gran motivació. Encara queden molts partits de Top 16, però si continuem en la línia actual som aspirants a la final a quatre. I ja sé que ara, després de la copa, potser no és el millor moment per dir-ho.
Avui s'enfronta amb el Barça, el seu equip del 2011 al 2013. Té sensacions especials?
Sempre he dit que Barcelona és el millor lloc per jugar a bàsquet d'Europa: la situació, el temps que hi fa, la platja i l'organització del club, modèlica i competint sempre per tots els títols. Espero que l'afició em rebi bé, que valorin el que vaig aportar durant dues temporades meravelloses. Serà bonic tornar al Palau; veure-hi l'ambient, tot i que espero escapar-nos amb un triomf.
Ja ha parlat amb Marcelinho aquesta setmana?
[Riu] I tant! Jo, en Marcelinho, en Joe [Ingles] i en Brad [Oleson] tenim un grup de whatsapp per comunicar-nos sovint. De fet, ens enviem uns 40 missatges cada dia. Ja vam parlar després de la derrota en la copa. Estaven tocats perquè va ser un cop molt dur. En Marcelinho i en Brad són els meus millors amics a Barcelona, però també tinc una gran relació amb la resta. L'Ante [Tomic], l'Abrines, en Marko [Todorovic], Juanqui [Navarro], Lorbek,... Tots són amics i serà realment difícil trobar-se en una pista com a rivals.
Abans del Barça, va estar en el Bremerhaven, el Capo d'Orlando, el Benetton i el Gran Canària, i de tot arreu va marxar deixant petjada. A Barcelona ha estat diferent?
La temporada passada, després de guanyar la copa, tothom estava sa i érem potser els favorits per guanyar l'Eurolliga. Era un bon moment per reivindicar-me. Jo vaig jugar bé la copa i la vam guanyar. Però després es lesiona Pete [Mickeal], Navarro, Lorbek i jo també, del colze. Vam tenir molt d'infortuni i no vam poder guanyar res més. I en el Barça, si no es guanya, l'afició espera que hi hagi canvis en la plantilla.
Esperava que li tocaria a vostè?
A mi, lògicament, m'hauria agradat continuar, però potser havia d'haver jugat millor. Entenc la decisió perquè així funciona aquest negoci. Però, globalment, van ser dos anys molt bons, amb dos finals a quatre, una lliga, una copa i una supercopa. És clar que podíem haver guanyat més coses, però el Madrid és un rival molt dur.
Va ser qüestionat més d'un cop. Com ho va viure?
Amb tranquil·litat. Tant els companys com el cos tècnic sabien el que podia aportar: defensa, rebots i capacitat per anotar els tirs oberts. Al principi, potser la gent no coneixia bé el meu joc i esperaven que anotés més. Però, en un equip amb Mickeal, Navarro, Lorbek o Marcelinho, la meva feina era una altra. Al final, ja sabien que era un lluitador, que feia la feina fosca.
Suposo que va veure la final de copa. Té la sensació que aquest Barça és el millor de la temporada?
No només el vaig veure diumenge, sinó més partits. I en l'últim mes han crescut molt. No han perdut encara en el Top 16 i han fet una gran copa, perdent d'un punt la final, que podien haver guanyat perfectament. En Xavi [Pascual] sempre prepara molt bé els partits, i serà dur per a nosaltres, ja que el Barça és el favorit d'aquest grup.
I de l'Eurolliga?
El Madrid té un equip immens, però el Barça ha demostrat capacitat per derrotar-lo. No només en una final a quatre, sinó també en la Lliga Endesa, en el play-off.
Anys enrere, en alguna entrevista concedida, deia que el seu somni era jugar en l'NBA. Ara ja és molt difícil que es compleixi.
És molt i molt difícil, és cert. Tinc 31 anys i ara el meu somni ha canviat. És jugar la final a quatre de Milà [riu]. El meu joc ara és molt europeu. M'hi he adaptat tant, a la manera de fer d'aquí, que actualment ho puc fer millor en un equip com ara el Barça i el Milà que no pas en un de l'NBA.
Està llicenciat en ciències polítiques per la Universitat de Princeton. El seu futur anirà encaminat cap aquí o continuarà lligat al bàsquet?
No ho sé, la veritat. Encara espero guanyar molts més títols abans de retirar-me del bàsquet. A més, la política és molt complicada en el món en què vivim. No importa la decisió que prenguis. Hi haurà milions de persones que t'odiaran. Realment és una feina complicada per plantejar-se-la avui dia. Tampoc descarto continuar lligat al bàsquet i entrenar. Ja ho veurem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció