Una obertura al barri
El Barça estrena el nou accés a les instal·lacions a la porta 14, que dignifica l'entrada principal al recinte i que uneix l'eix comercial amb l'eix social i la vida del club amb el barri
J ordi Moix, directiu de l'àrea patrimonial, va assegurar que si s'aprova la reforma de l'estadi i l'espai Barça, tot el que s'ha fet podria ser objecte de petites modificacions
Un dels objectius de la junta directiva actual era millorar el patrimoni del club. Des que van accedir al poder han fet diverses accions en aquest sentit, tenint com a projecte estrella la reforma del Camp Nou i la creació de l'espai Barça. Entre les petites reformes, hi ha la de l'accés a les instal·lacions del club a través de la porta 14, situada a la cantonada de la travessera de les Corts amb Arístides Mallol, i que ahir va ser presentada per Jordi Moix, directiu responsable de l'àrea patrimonial. Per ell no són unes obres menors, perquè entre els objectius d'aquesta reforma hi ha “dignificar l'entrada principal i obrir el Barça al barri”.
Aquesta reforma ha constat de tres fases. En la primera, que va acabar al desembre del 2013, es va millorar l'entrada per als vehicles, que ja no és la mateixa que per als vianants, es va construir una passarel·la que uneix l'espai social amb l'eix comercial (la botiga i l'accés al Tour Experinece) es van fer unes noves taquilles, molt més modernes i eficients, es va fer la plaça interior, on ara hi haurà la rèplica de la font de Canaletes i l'espai on s'ubica FCB Viatges. Aquestes obres permetran una millor operativitat per a la gent que va cada dia a visitar les instal·lacions, que en un dia de màxima afluència de temporada alta poden ser de 12.000 persones. Pel que fa a les taquilles, l'accés ara és més visible, se n'ha ampliat el nombre amb sis més –n'hi ha un total de setze– i també està previst instal·lar sis màquines d'autovenda d'entrades per reduir les cues. També hi ha nous lavabos públics i en un futur s'hi obrirà una cafeteria. Aquest mes s'ha culminat la segona fase, que ha constat de la connexió per als vianants al bulevard, la de senyalització, els nous sanitaris i el centre d'acreditacions. En la tercera i última fase s'endreçarà la cantonada de la travessera de les Corts i l'avinguda Arístides Maillol ampliant la vorera.
Si finalment els socis decideixen votar sí a la reforma del Camp Nou i a l'espai Barça, aquesta zona podria ser objecte de noves modificacions. Jordi Moix ahir va admetre que el disseny del futur espai Barça no estarà supeditat als canvis de menor envergadura que s'han anat fent en els últims anys, encara que va deixar la porta oberta que algunes coses es mantinguin. Va assegurar que el cost de les obres, 1,5 milions d'euros, no era tan elevat perquè afectés la transformació global que s'espera fer en els propers anys amb el vistiplau dels socis. Precisament, el directiu de l'àrea patrimonial va aprofitar aquesta presentació per tornar a lloar les bondats del projecte que hauran de votar els socis en referèndum el 5 o el 6 d'abril. A Moix no el preocupa que tot l'enrenou que està afectant el club les últimes setmanes amb tot l'afer Neymar incideixi en la votació dels socis. “No tenim por. El club no s'atura per aquestes turbulències. Les conseqüències d'aquest projecte són per als propers cinquanta anys, i el soci ho sabrà diferenciar perfectament. Aquest és un projecte il·lusionant i com abans ens hi posem, millor.” El directiu va voler recalcar les possibilitats que tenen les “20 hectàrees del Camp Nou” i que aquesta reforma de l'accés 7 al 14 pot ser un bon test per veure com responen els seguidors a la reforma global de tot l'entorn. Avui a les cinc de la tarda hi ha una roda de premsa del vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner, per detallar el calendari per al referèndum de l'abril.