Natació

Natació

El retorn del rei?

Phelps va passar dos controls l'any passat, requisit obligatori per poder competir

L'objectiu podria ser arribar als Jocs de Rio 2016

Ryan Lochte: “Tots sabem que acabarà tornant. No crec que sigui cap sorpresa”

Quan un rumor és tan fort i es repeteix tantes vegades, un motiu hi ha al darrere. La tornada de Michael Phelps, el millor nedador olímpic de la història, podria ser una realitat. L'entrenador de Phelps, Bow Bowman, ha admès públicament que el Tauró de Baltimore fa mesos que s'entrena. No al nivell de l'alta competició, però sí amb petits objectius marcats. El primer va ser augmentar la xifra d'entrenaments setmanals, de tres a cinc. “Quan arribi a deu entrenaments a la setmana, estarà preparat per participar en una competició”, afirmava Bowman. Començaria amb proves curtes com ara els 100 m lliure o papallona, per evolucionar a distàncies més llargues. El pas clau per prendre seriosament una possible tornada de Phelps a la competició va ser la inscripció al programa antidopatge de la Usada, que ja va realitzar dos controls al de Baltimore entre juny i setembre de l'any passat. Per poder competir ha d'haver passat com a mínim un control nou mesos abans de la competició.

Pot semblar d'hora entrenar-se tres anys abans dels Jocs Olímpics, però el sistema de competició estatunidenc i l'alta competència nacional pot obligar Phelps a preparar-se al màxim el certamen. Totes les possibilitats de competir a escala internacional passen per aconseguir resultats positius en els trials nord-americans, on haurà de lluitar contra el referent actual, Ryan Lochte, que l'estiu passat assegurava que tenia clar que Phelps tornaria a la natació: “Tots sabem que acabarà tornant. No crec que sigui cap sorpresa. És només una qüestió de saber quan trobarà a faltar la natació.” Després de la competició nacional, el mes d'agost vinent a Califòrnia, els mundials de Kazan del 2015 seran el repte de Phelps i l'oportunitat de provar-se abans de la cita marcada en gran al seu calendari: els Jocs Olímpics de Rio 2016, que serien els cinquens de la seva carrera professional. Segons Bowman, encara no hi ha cap agenda de treball, però vol donar a Phelps l'oportunitat de decidir si vol participar al Brasil.

Phelps, l'esportista més guardonat en la història dels Jocs Olímpics, amb 22 medalles –18 de les quals d'or–, va anunciar dos mesos abans de la prova de Londres que seria la seva darrera competició a causa de l'exigència màxima del món de la natació. Ho va deixar amb quatre medalles d'or i dues de bronze, una nova exhibició per tancar la seva vida esportiva. Però tot fa pensar que el Tauró podria tornar molt aviat a mossegar una medalla.

22
medalles
El nedador de Baltimore (Maryland) va batre en els Jocs de Londres el rècord de medalles olímpiques obtingudes per un esportista. En va aconseguir vuit en els Jocs d'Atenes, vuit més a Pequín i les sis últimes l'estiu del 2012. De les 22, 18 són del graó més alt del podi, batent també el rècord de Mark Spitz amb vuit medalles d'or en uns Jocs Olímpics (a Pequín 2008). A aquestes xifres cal sumar-hi les 26 d'or mundials en piscina curta i un total de més de 70 medalles internacionals en tota la seva carrera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)