Barça

JAVI CHICA

DEFENSA DEL REAL BETIS BALOMPIÉ

“Fitxaria Andrés Iniesta per aconseguir la salvació”

El lateral del Betis afirma que la mala temporada que han fet els ha condemnat a veure la salvació com una gesta pràcticament impossible

Chica reconeix que troben a faltar el seu estil caracteritzat pel bon tracte per la pilota

Polifacètic
L'exdefensa de l'Espanyol pot jugar als dos laterals i té tendència a incorporar-se als atacs. És un futbolista potent i amb gran desplegament físic. Aquesta és la tercera temporada de Javi Chica en el club andalús i és un dels referents al vestidor.
A toro passat és injust pronunciar-se perquè és molt fàcil, però la destitució de Pepe Mel va ser un error

La temporada del Betis ha estat per oblidar. Després d'assaborir l'aplaudiment general per la seva proposta futbolística amb Pepe Mel, aquesta any el club andalús no ha sabut sobreposar-se als obstacles i ara, com reflexiona Javi Chica (17-05-1985), la salvació és gairebé un miracle.

La distància per sortir de les places de descens és de 8 punts. Com es veu la salvació?
Si abans del partit del Màlaga era complicada, ara encara ho és més. Encadenar dues victòries consecutives després dels tres punts aconseguits al Ciutat de València era essencial i contra l'equip de Schuster se'ns va escapar el triomf en els darrers quinze minuts. Ara cada cop és més difícil.
El pròxim os és el Barça. Com s'afronta un partit així, ateses les circumstàncies de l'equip?
És complicat. Sabem que hem fet un any dolent, hem tingut problemes interns i el Barça s'està jugant la lliga, però disputarem el partit amb l'esperança de treure alguna cosa positiva d'un estadi tan bonic com el Camp Nou.
Problemes institucionals però també externs. Els àrbitres no els han ajudat gens.
Sí, però no hi podem fer res. Ens han tret més del que ens haurien d'haver tret i les coses han anat a contracorrent. S'ha ajuntat tot i ha estat molt complicat d'assumir.
Quina incidència pot tenir en la lliga l'eliminació de l'Europa League a càrrec del Sevilla?
Hi havíem dipositat moltes esperances i amb el 0-2 de l'anada al Pizjuán ho teníem tot de cara. Les coses estaven sortint millor, però a la tornada es va tòrcer el partit, i l'eliminació va significar, anímicament, un cop molt dur. No obstant, no hauria de tenir incidència en la lliga.
Es troba a faltar l'estil que proposava Pepe Mel?
Francament, sí. Ens agradava molt la seva filosofia perquè tot pivotava sobre la possessió i el control a través de la pilota. Els entrenaments es basaven en exercicis per conservar-la perquè en els partits jugàvem a tenir-la. I malgrat que gaudíssim amb aquest plantejament tan ambiciós, quan les coses no van bé s'acostuma a mirar cap a la banqueta. A toro passat és injust dir-ho perquè és molt fàcil, però la seva destitució va ser un error.
En què ha millorat el Betis després de l'arribada de Leo Baptistão?
Tant ell com la incorporació d'Adán han ajudat molt la plantilla. En el cas de Baptistão, és un jugador que aguanta molt bé la pilota, va bé en l'un contra un i també col·labora en la tasca del gol, tot i que potser amb no tants com els que necessitàvem. Estan aportant coses molt positives, però crec que han arribat un pèl tard.
Si l'equip baixa a segona, continuarà en la disciplina del club?
Tinc contracte aquí, i si haig de jugar a segona ho faré. Tot i així, encara queden partits, l'equip lluitarà fins al final, i en parlarem a final de la temporada.
Creu que li influiran el Barça les baixes de Valdés i Piqué?
És possible. Sobretot la de Valdés, perquè és un porter que podria jugar al mig del camp per la seva gran visió de joc i per com ajuda l'equip a l'hora de construir des de la base, però Pinto fa anys que és en el Barça i coneix perfectament la filosofia del club.
Qui veu com a favorit per guanyar el campionat de lliga?
Tots tres estan lluitant amb molta força i no hi ha res clar, però si hagués de triar preferiria que la guanyés l'Atlético de Madrid. Els drets de televisió tendeixen a anar cap als grans, i els colchoneros, com a rival més petit en relació amb el Barça i el Real Madrid, parteix amb un desavantatge evident. Precisament per això crec que seria una alegria que els de Simeone aconseguissin el títol de lliga.
El factor Messi-Iniesta serà decisiu perquè el Barça assoleixi les semifinals de la Champions i afronti els altres dos títols amb possibilitats reals?
Iniesta està recuperant la seva millor versió i juntament amb Messi i Xavi formen un triangle que s'entenen a la perfecció. Neymar s'està adaptant a les característiques del joc blaugrana, però encara no decideix com ho fan els altres jugadors formats a la Masia des de ben petits.
Quin jugador del Barça s'emportaria per salvar el Betis en aquest tram final de la temporada?
Són una plantilla d'una qualitat enorme, i sembla que dir-ne un significa desprestigiar els altres. Però em quedaria amb Andrés Iniesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)