Barça

Cases demana la imputació de Faus i Bartomeu

Demanda. Segons el seu advocat, vol evitar que els socis del Barça assumeixin les possibles sancions

Poc abans que Javier Faus comparegués davant la premsa per explicar els números de l'exercici econòmic 2013/14, ahir al matí, Felipe Izquierdo, l'advocat del soci del FC Barcelona Jordi Cases, confirmava a TV3 que ha presentat els documents davant l'Audiencia Nacional per demanar la imputació del vicepresident econòmic blaugrana i del president, Josep Maria Bartomeu, en el cas Neymar. Segons Izquierdo, el seu client vol evitar que la càrrega financera recaigui en el club, també imputat com a persona jurídica en el cas, i que Bartomeu i Faus, juntament amb Sandro Rosell, assumeixin, amb el seu patrimoni, les multes i sancions derivades de la sentència. “Que siguin ells, no els socis ni el club”, va dir l'advocat.

Una segona raó argumentada per Felipe Izquierdo, en representació de Jordi Cases, són tres contractes “innecessaris” relacionats amb el fitxatge de Neymar. “El de scouting, de dos milions; el de quatre, per buscar patrocinadors al Brasil, i el de quaranta, que, diuen i continuen mantenint, que és una indemnització”, va comentar Izquierdo. La nova demanda de Cases té lloc just una setmana després que l'expresident blaugrana Sandro Rosell i el director general, Antoni Rossich, declaressin davant l'Audiencia Nacional pel cas Neymar i, entre altres coses, desvinculessin Faus i Bartomeu de l'operació.

Al Barça, la reacció davant la notícia va ser d'aparent serenitat. “No hi ha cap valoració oficial. Els serveis jurídics del club ens han manifestat molta tranquil·litat després de les declaracions de Sandro Rosell i d'Antoni Rossich. El tema processal quedava clar després d'aquestes declaracions. Tenim absoluta tranquil·litat i creiem que no hi ha tema”, va manifestar Javier Faus quan se li va preguntar sobre això, en la roda de premsa que va oferir al Camp Nou. El club blaugrana, que ha dipositat a Hisenda 13,5 milions d'euros amb una declaració complementària i ha realitzat una provisió de 8,8 milions d'euros, no espera que el jutge Pablo Ruz es pronunciï sobre la demanda d'imputació a Josep Maria Bartomeu i a Javier Faus fins al setembre.

FELIPE IZQUIERDO

L'advocat parla de tres contractes “innecessaris” com a segona raó per a la demanda

TRANQUIL·LITAT

Faus diu que “no hi ha tema” i en el club creuen que el jutge no dirà res fins al setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)