3a divisió FEF

Dues terceres oposades

3a divisió. El davanter del Gavà Niko Kata ha passat de 3a catalana a 3a divisió en tres cursos. Va jugar en la lliga estatal amb l'Hospitalet, però tenia mala fama: “Ara ja estic centrat en el futbol”, admet

Que a un jugador li arribi amb 22 anys l'oportunitat de jugar a tercera divisió no és res estrany. Ara, que hagi estat tres anys després de jugar a tercera catalana i estar fora dels radars dels equips d'elit del futbol català, no és tan normal. En la temporada 2012/13, Niko Kata jugava a l'equip barceloní Dinàmic Batlló amb els seus amics, i enguany, en la 2015/16 intentarà ajudar el Gavà en el seu ambiciós objectiu d'estar entre els millors de la categoria.

La història va començar de pura coincidència. “Vaig anar a veure el porter del Can Buxeres per fitxar-lo pel Viladecans, però em vaig trobar que el davanter li va fer dos gols”, explica Juan Camilo Vázquez, actual entrenador del Santboià i ex-Viladecans: “A la grada hi havia un jugador meu i li vaig preguntar què feia veient el partit. Em va dir que havia anat a veure el seu cunyat, l'autor dels dos gols.” Niko Kata era aquell golejador corpulent que, al final de la temporada, va signar pel Viladecans. “Van ser casualitats de la vida, va venir a veure un porter però va veure que tenia qualitats i em va fitxar”, diu el barceloní, que ara és ambiciós: “Va arribar un moment que em vaig proposar arribar el més lluny possible i explotar les meves qualitats. I aquí estic”, admet.

No era un desconegut

La irrupció de Niko Kata pot estranyar, però era un jugador que en etapa juvenil jugava en els millors equips de Catalunya. De fet, en l'últim any abans de passar a amateur va jugar amb l'Hospitalet en la lliga estatal (25 partits i 2 gols). “Però era una mala etapa en la meva vida, m'agradaven altres coses que no eren el futbol i no el prioritzava gens ni mica”, recorda el jugador, conegut aleshores per les seves protestes i expulsions.

Però amb 22 anys i molt més madur, Kata està disposat a afermar-se a la categoria. Va tenir dos intents de pujar per mèrits propis a tercera divisió (amb el Viladecans –5 gols– i amb el Santboià –14–), però es va quedar en l'eliminatòria per pujar. “Encara m'estic adaptant als entrenaments i als companys, però estic molt content perquè he fet un pas endavant en la meva trajectòria”, reconeix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)