De quatre en quatre

Encert golejador. Sascha Andreu (Prat) i Manel Martínez (Sabadell B) van liderar els seus respectius conjunts cap a la victòria després d'anotar un pòquer de gols en un sol partit

Marcar un gol, amb més o menys freqüència, és a l'abast de tothom. Fins i tot, de tant en tant, algun porter aconsegueix trobar la resposta a la pregunta que es feia aquell anunci de televisió: “Què se sent en marcar un gol?” Però fer-ne quatre en un sol partit ja són figues d'un altre paner, una fita a l'abast de molt pocs.

Sascha Andreu i Manel Martínez formen part d'aquest grup d'escollits des que aquest diumenge passat van anotar un pòquer de gols amb els seus respectius equips. Manel, actual pitxitxi de la categoria després de les quatre dianes (9), va deixar el partit del seu equip, el Sabadell B, pràcticament sentenciat en la primera meitat amb un hat-trick, i va arrodonir-ho amb el quart gol, de penal, en la segona meitat. “Ens dóna la vida, però no només pels gols; és un jugador que també treballa molt defensivament”, explicava sobre el punta arlequinat el seu entrenador, José Solivellas, després del partit.

El cas del davanter del Prat, però, encara és més extraordinari. El gran moment de forma del seu company Jordi Sánchez i el fet que hagi passat les últimes setmanes lesionat van fer que Sascha comencés el partit contra el seu exequip, la Muntanyesa, a la banqueta. Però la seva sortida en el minut 50 va revolucionar el matx. Sascha en va tenir prou amb 17 minuts –del minut 56 al 73– per remuntar un 0-1, anotant totes les quatre dianes que va fer el seu equip.

“Mai havia fet quatre gols”, admetia el davanter potablava, que també va explicar que havia acabat l'enfrontament “molt cansat”. “He acabat grogui per totes les sensacions que he experimentat i per haver marcat quatre gols tan ràpid”, deia Sascha al final del matx.

Sigui com sigui, en ambdós casos va valer la pena: per situar el seu nom en la llista dels futbolistes que han anotat quatre o més dianes en un sol partit en la història de tercera i perquè els gols es van traduir en tres punts importantíssims per als seus respectius equips.

LES FRASES

Ens dóna la vida, però no només pels seus gols; també treballa molt defensivament
Blanes 2-6 Benavent (j. 28 2009/10)
He acabat molt cansat per totes les sensacions que he experimentat en anotar quatre gols