Barça

Doble patrimoni mundial

La junta directiva va recuperar aquest hàbit i va visitar ahir el monestir de Poblet, on va ser rebuda per l'abat i l'alcalde i va conèixer de prop la història i els valors d'aquest escenari emblemàtic

Després de tres anys d'oblit, el Barça va recuperar l'hàbit de les reunions itinerants de la junta directiva i per a aquest retorn a fer-se més visible al territori –Salomó, Àger, Figueres o Sitges són algunes de les poblacions que les havien acollit amb anterioritat–, el club va escollir un escenari atípic, però ple d'història i emblemàtic per al país com el monestir de Santa Maria de Poblet (Conca de Barberà). Un lloc de pau i tranquil·litat, a més d'una immensa riquesa cultural i que reuneix alhora tradició i modernitat, dos valors que encaixen amb l'ideari blaugrana. Patrimoni mundial de la humanitat, cara a cara de “dues institucions cabdals de Catalunya”, com va assegurar el mateix abat de Poblet, Octavi Vilà –beneït aquest passat dissabte i declarat seguidor del Nàstic–, que també es va recordar de Leo Messi quan va rebre la comitiva blaugrana, encapçalada pel president, Josep Maria Bartomeu, i tretze directius més: Jordi Cardoner, Carles Vilarrubí, Silvio Elías, Jordi Moix, Ramon Pont, Xavier Vilajoana, Pau Vilanova, Oriol Tomàs, Maria Teixidor, Joan Bladé, Jordi Casamiglia, Josep Ramon Vidal Abarca i Nacho Mestre.

Després de compartir impressions amb l'abat, Bartomeu va escriure en el llibre d'honor del monestir i li va fer entrega d'un record amb algunes de les imatges més emblemàtiques de Barcelona, com ara el Camp Nou i la Sagrada Família. Això, tot just abans de l'inici de la reunió, que es va celebrar a l'arxiu Montserrat Tarradelles i Macià, al palau de l'Abat, amb les absències destacades –la majoria per motius professionals– de Jordi Mestre, Susana Monje i Manel Arroyo.

Abans, cap a un quart de dues de la tarda, la directiva, arribada en autocar des de Barcelona –Carles Vilarrubí, el principal impulsor d'aquesta trobada, es va desplaçar pel seu compte–, havia estat rebuda per l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, que va obsequiar Bartomeu amb un setrill típic de la zona, i pel secretari de l'abat, Jordi Rius. Després de les presentacions, la directiva va dinar a l'hostatgeria del monestir i tot seguit va fer una visita per conèixer amb detall aquest impressionant conjunt arquitectònic de més de 850 anys d'història, situat al peu de les muntanyes de Prades, i que forma el conjunt monàstic habitat més gran del continent europeu. A més, també va conèixer de primera mà el programa Cosmos Poblet, que pretén obrir el monestir al món, preservant el patrimoni i donant a conèixer la seva història i les seves dimensions, com l'espiritual, la cultural, la social i l'ambiental. Al final de la jornada, Josep Maria Bartomeu va tenir paraules d'agraïment per la benvinguda rebuda al monestir i va destacar que aquest tipus de juntes “acosten el Barça al territori i a la seva gent”.

AGRAÏMENT

Bartomeu va destacar la rebuda i que aquestes juntes apropen el club al territori
La directiva va dinar a l'hostatgeria i també va visitar el palau de l'Abat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.