Ciclisme

Mollema aprofita l'atac de Purito i s'endú la Clàssica

Ciclisme. El català va moure fitxa a les dures rampes de Murgil, a nou quilòmetres de meta, però l'holandès el va atrapar amb Valverde i Gallopin i es va escapar en solitari en el descens

L'holandès Bauke Mollema (Trek-Segafredo) es va adjudicar la seva primera prova del circuit mundial en imposar-se en la Clàssica de Sant Sebastià, que va tenir el vallesà Joaquim Rodríguez (Katuixa) de protagonista final, encara que es va quedar sense la recompensa del podi en creuar la meta quart darrere del francès Tony Gallopin (Lotto Soudal) i el murcià Alejandro Valverde (Movistar).

El duríssim ascens a Murgil, a nou quilòmetres de la línia d'arribada al Boulevard de la capital guipuscoana, va condicionar el desenllaç d'una cursa de 220 km que havia tingut els dos ascensos a Jaizkibel com els punts més forts del recorregut, encara que no van servir perquè hi fructifiqués cap escapada important a causa del ferri control que va exercir el pilot. Moser, Niemiec, Lang, Janse Van Rensburg, Roson i Chetout ho van provar, però van ser caçats a 60 km de la meta.

Purito tenia clar que les seves possibilitats de sorprendre eren distanciar-se a Murgil i agafar un coixí suficient per cobrir els últims quilòmetres. L'atac del vallesà va ser devastador, en una pujada amb rampes de fins al 20%, i va seleccionar el pilot. Però poc abans de coronar-lo, Gallopin, Valverde i Mollema el van atrapar. Sense pensar-s'ho dues vegades i conscient que totes les seves possibilitats eren al descens, l'holandès de 29 anys se'n va anar. La seva convicció va topar amb la indecisió dels tres perseguidors, que no es volien cremar, i va poder aixecar les mans victoriós. El vallesà va acceptar la superioritat de Gallopin i Valverde a l'esprint pel podi, i es va limitar a saludar per acomiadar-se dels aficionats bascos i no va poder pujar al podi per quart cop.

La millor actuació de Mollema a Sant Sebastià havia estat el 2014, quan va acabar segon en superar Rodríguez a l'esprint. Valverde va ser el vencedor final.

Clàssica de Sant Sebastià
1r. B. Mollema (Trek)
5:31.00
2n. T. Gallopin (Lotto Soudal)
a 0:17
3r. A. Valverde (Movistar)
m.t.
4t. J. Rodríguez (Katuixa)
a 0:22
5è. G. van Avermaet (BMC)
a 0:34
6è. G. Brambilla (Etixx)
m.t.
7è. S. Yates (Orica)
m.t.
66è. D. de la Cruz (Etixx)
a 3:48
UCI World Tour
1r. P. Sagan (Tinkoff)
445 punts
2n. N. Quintana (Movistar)
407 punts
3r. C. Froome (Sky)
396 punts
14è. J. Rodríguez (Katuixa)
211 punts

Purito marxa avui a Rio per estrenar-se en els Jocs

Joaquim Rodríguez viatja aquest migdia (12.30 h) cap a Rio per participar en els seus primers Jocs Olímpics. Ho farà acompanyat del seleccionador espanyol, Javier Mínguez, i els altres escollits: Jonathan Castroviejo, Imanol Erviti, Ion Izaguirre i Alejandro Valverde.

El vallesà competirà en la prova en línia en carretera al selectiu circuit del Forte de Copacabana. L'endemà mateix tornarà a casa i està previst que aterri a primera hora del matí. Qui es perdrà la cita és el seu company al Katuixa Ilnur Zakarin, vencedor d'una etapa al Tour, que és un dels sis corredors russos exclosos per l'UCI per tenir antecedents de dopatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)