Barça

Es crearà l’oficina de l’Espai Barça i canvis contra el frau

Àrea social. El vicepresident Jordi Cardoner explica que obriran aquest espai perquè els socis tinguin informació personalitzada de l’afectació de les obres i ratifica la persecució del frau

Per aquestes dates s’acostuma a passar balanç de la temporada. A més a més, aquest estiu ha coincidit amb l’equador del mandat de Josep Maria Bartomeu. D’aquí a uns dies el conseller delegat, Òscar Grau, presentarà el tancament de l’exercici i el pressupost per a l’any vinent, però ahir va ser el torn perquè el vicepresident primer, Jordi Cardoner, passés comptes de tot el que s’havia fet en l’àrea social i en la fundació. El directiu es va felicitar perquè havien complert molts dels grans compromisos del mandat, com eren l’actualització del cens, fer una reforma estatutària i el referèndum sobre el projecte del nou Camp Nou.

Precisament, una de les novetats que va anunciar Cardoner és que es crearà l’oficina de l’Espai Barça (OEB), que estarà operativa la temporada vinent i que servirà perquè els socis abonats tinguin una informació personalitzada de l’afectació de les obres del Camp Nou, que començaran, en teoria, l’estiu del 2019.

Un altre gran projecte que s’ha fixat la directiva és ser molt contundent en la lluita contra el frau. El Barça va revelar fa dies que havia interceptat 2.823 entrades falses basades en abonaments en el partit de lliga 2017/18 contra el Real Madrid al Camp Nou i que això va provocar un perjudici d’un milió i mig d’euros. El tema ja és a mans de la comissió de disciplina del club i també a mans de la fiscalia. Cardoner va detallar les mesures que s’han pres per intentar eliminar les conductes fraudulentes, com són l’actualització del cens, la regulació i transparència de la llista d’espera dels abonaments, la recollida d’entrades a destí, les entrades nominatives i demanar la col·laboració amb els socis per combatre les xarxes de frau organitzades. En aquest sentit, va destacar que havien rebut molta ajuda d’alguns d’ells en el cas del clàssic, detallant-los noms i adreces. El club marcava unes sancions per als socis que podien oscil·lar entre una suspensió de dos anys i l’expulsió. Això podria canviar, segons Cardoner. “Probablement haurem de tipificar les sancions de manera diferent i intentarem fer pedagogia per explicar qui s’està perjudicant.” La comissió de disciplina s’ha de pronunciar aviat. “Nosaltres no perseguim els nostres socis, però intentem que aquestes organitzacions s’allunyin del món del futbol i del nostre club”, va dir el vicepresident, que també va recordar que la falsificació d’entrades està regulada de manera penal.

Cardoner també va fer una radiografia de la massa social i que ja és de 142.323 socis, dels quals 37.863 són dones, una xifra que va en augment. Pel que fa a les penyes, n’hi ha un total de 1.245. El directiu es va felicitar per l’èxit d’iniciatives com el partit solidari, el projecte T’acompanyem, el de FCBDesplaçaments i l’Espai Barça, que ja té 1.260 membres repartits en cinc grups d’animació. Cardoner va dir que aquest any tampoc s’apujaria el preu de l’abonament més enllà de l’IPC, i va revelar que en les samarretes dels equips amateurs del club la temporada vinent lluiran el logotip de la Fundació del Barça al pit.

Precisament, Cardoner es va mostrar eufòric amb la tasca i les xifres que presenta la fundació. Ja són 1.517.096 els beneficiaris, la xifra més alta des de la seva creació, l’any 1994. Els programes de la fundació han tingut una presència en 59 països de tot el món i en 56 localitats catalanes, amb el focus en la infantesa i la joventut. A Catalunya s’ha superat la xifra de 460.000 beneficiaris. El pressupost també ha crescut molt i ha passat dels 10,5 milions de la temporada 2016/17 als 17 milions, i el 52% aportat per socis externs. El vicepresident de l’àrea social també va insistir que el Barça mantindrà el seu compromís amb les persones refugiades treballant sobre el terreny juntament amb la Fundació Stavros Niarchos i a Catalunya fent tasques de sensibilització en col·laboració amb ProActiva Open Arms i la Creu Roja.

FUNDACIÓ

17
milions d’euros
de pressupost ha tingut la fundació, que ha tingut 1.517.096 beneficiaris.

SOCIS

1.260
membres
té l’Espai d’Animació del Camp Nou, format per cinc grups d’animació diferents.
142.323
socis
té el FC Barcelona en aquests moments. 37.863 són dones, el 26,60 per cent del total.

El cas Abidal, una carpeta tancada

El Barça ha decidit posar punt final a la polèmica pel cas d’Abidal i el seu trasplantament. “El club no s’està plantejant cap actuació. És una situació molt injusta, amb informacions èticament reprovables. Ja ha quedat prou clar quins han estat els fets. No permetrem en cap moment que es dubti de la integritat d’Éric Abidal i del procediment del Barça.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)