Barça

El Barça fa evolucionar l’escut

La junta directiva portarà a l’assemblea de compromissaris del 20 d’octubre un canvi d’escut del club

En el nou emblema, desapareixen les lletres FCB

La junta directiva del FC Barcelona, després de la reunió ordinària que va fer ahir a les instal·lacions del club, ha decidit portar a l’assemblea de compromissaris del dia 20 d’octubre el canvi, o més que canvi evolució, de l’escut de l’entitat. El nou disseny de l’escut del club, que ha fet l’empresa catalana SUMA en una tasca en què treballa des de fa aproximadament un any i mig, ha de ser aprovat, segons l’article 2 dels estatuts, per una majoria qualificada de l’assemblea de compromissaris, és a dir, pels dos terços.

El club blaugrana explica que més que un canvi és una evolució i que el que es fa és adequar l’escut als nous temps que vivim, sobretot pel que fa a les noves tecnologies i xarxes socials. Aquesta evolució de l’últim escut, que és de l’any 2002 i que va dissenyar l’empresa Claret Serrahima, té bàsicament tres modificacions importants. La primera i més visible és la desaparició de les lletres FCB; la segona, aprofitant l’espai que deixen les lletres, és fer més gran i centrar la pilota. La idea és ser conseqüent amb la filosofia que el club està venent els últims anys, que diu que la pilota és l’eix entorn del qual gira l’entitat. El tercer canvi està en els colors blaugrana, que guanyen protagonisme. Passen de 7 a 5 franges i ocupen més espai. A més, es neteja l’escut per dins. Desapareixen alguns rivets negres i s’elimina un groc, i queda un únic groc més brillant. L’escut, com indiquen, manté la visibilitat de Barcelona i Catalunya.

Per dissenyar el nou escut, l’empresa SUMA treballa des de fa un any i mig i ha parlat amb jugadors, exjugadors, periodistes, persones que són referents del club, i també amb els dissenyadors de l’anterior escut i inclús amb el reconegut publicista català Lluís Bassat, que va ser candidat a la presidència del Barça l’any 2003 en aquelles eleccions que va guanyar Joan Laporta. Si l’assemblea de compromissaris aprova el nou escut, la idea és introduir-lo a poc a poc en tota l’entitat, tot i que en les samarretes no es podrà fer fins a la temporada que ve per una qüestió de fabricació. Sí que s’anirà substituint l’actual allà on es pugui i en instal·lacions noves, com ara al nou estadi Johan Cruyff.

La marca

L’origen del canvi de l’escut està en el departament de marca del club, que dirigeix Guillem Graell, i en la necessitat d’unificar estratègies. A banda que l’actual escut no funciona en alguns formats digitals perquè quan es va crear no existia pràcticament cap de les actuals xarxes socials dominants, el departament de marca va fer un estudi sobre les nomenclatures que feia servir el club i el barcelonisme. Hi havia FC Barcelona, FCB i Barça; aquesta última, molt més popular. Es va decidir deixar d’utilitzar FCB perquè no feia únic el club i també perquè en molts països les sigles no funcionen, i utilitzar la paraula Barça, que curiosament no tenia registrada el club. Barça és molt popular i molt d’aquí, per la ç. El departament de marca va decidir utilitzar FC Barcelona per a tot el que sigui institucional i Barça per a la resta. Si ja no es fa servir FCB, no tenia sentit que aquesta sigla aparegués a l’escut.

APROVACIÓ

Es necessitarà una majoria qualificada; és a dir, els dos terços de l’assemblea

MÉS CANVIS

La pilota és més gran i se centra, i guanyen protagonisme els colors blau i grana

LA RAÓ

L’origen està en el departament de marca, que ha deixat de fer servir ‘FCB’

Pressupost rècord de 960 milions d’euros

La reunió que la junta directiva del Barça va fer ahir a les instal·lacions del club, en què els directius van comentar la desfeta de Leganés i la renovació de Sergio Busquets, va servir bàsicament per preparar l’assemblea de compromissaris que es farà el 20 d’octubre, el Palau Blaugrana, coincidint amb el partit contra el Sevilla al Camp Nou. En aquesta assemblea, a banda de demanar l’aprovació del canvi d’escut, la directiva també sotmetrà a votació el nou pressupost per a la temporada 2018/19. Serà un pressupost rècord, amb uns ingressos de 960 milions d’euros, prop ja dels 1.000 milions d’ingressos que es va marcar aquesta junta com a objectiu per a l’any 2021. El pressupost preveu unes despeses de 929 milions d’euros, amb un benefici net d’onze milions una vegada descomptats els impostos.

La junta també demanarà a l’assemblea de compromissaris l’aprovació de certes modificacions en els estatuts del club. Una farà referència als dies hàbils a efectes de la promoció de les mocions de censura o les eleccions a la presidència. També es modificarà l’article 66, que té relació amb la capacitat del club per formalitzar operacions de crèdit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció