Barça

El protagonista

Leo Messi

La llegenda arriba als 400

En la prèvia del partit d’ahir, tots els indicis auguraven que l’Eibar seria l’equip que encaixaria l’històric gol 400 de Leo Messi en la lliga. I és que l’astre argentí, que arribava a l’enfrontament amb set dianes en les quatre jornades anteriors, havia marcat en totes les visites al Camp Nou de l’Eibar (4), a qui havia fet 12 gols en les set vegades en què s’hi havia enfrontat en total. La teoria, però, va semblar que podria trontollar arribat el temps de descans, ja que Messi no va aparèixer en tota la primera meitat, durant la qual li va costar força entrar en contacte amb la pilota, més enllà d’una passada a l’espai de les seves a Jordi Alba. En un parell d’ocasions, a més, va semblar que l’argentí podia tenir algun problema muscular, ja que se’l va veure aturat al centre del camp fent estiraments.

Amb l’inici del segon temps, però, ja es va començar a intuir que les coses estaven a punt de millorar, ja que a poc a poc l’Eibar, molt ben plantat damunt de la gespa en els primers 45 minuts, va començar a perdre pistonada, fet que va permetre que el Barça, amb espais, olorés sang, amb Luis Suárez motivadíssim com sempre i un Coutinho renascut. I van ser precisament ells dos els que van fabricar l’històric gol 400 de Messi. Suárez va recuperar una pilota a prop de l’àrea de l’Eibar, va fer un teva meva amb Coutinho i va cedir la pilota a Leo Messi, que va superar Asier Riesgo amb un xut encreuat (53’). La reacció de l’argentí, visiblement content mentre tots els companys anaven a felicitar-lo, va evidenciar que la diana número 400 en la lliga era un repte que Messi tenia entre cella i cella. I és que a partir d’aquest moment el rendiment del 10 blaugrana en el partit va millorar exponencialment, amb passades precises a l’espai i algun driblatge màgic. Messi, a més, va estar a punt de fer el gol número 401 amb un xut des de la frontal que Asier Riesgo va poder aturar. La llegenda, però, ja s’havia engrandit encara una mica més.

Xifres esfereïdores

Messi va arribar al gol 400 en la lliga en només 435 partits, el que deixa una mitjana d’una diana cada 0,92 enfrontaments. I en l’actual campionat, del qual l’argentí és el màxim golejador, la xifra és encara millor, ja que el 10 blaugrana suma 17 dianes en les 17 jornades en què ha participat –es va perdre els partits contra el Sevilla i el Real Madrid–. Leo Messi, doncs, va pel camí d’assolir una xifra de gols en la lliga que trigarà moltíssim temps a ser superada, una dada pròpia del millor jugador de tots els temps, que a banda de ser el màxim golejador històric de la lliga, també és el màxim assistent (159). A una mitjana de 100 gols en el campionat cada tres anys, no sembla en absolut impossible que algun dia l’argentí sigui capaç d’arribar al mig miler.

42
intervencions
6
passades de mèrit bones
1
pilota recuperada
7
pilotes perdudes
0
faltes comeses
0
faltes rebudes
2
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)