Barça

El gol és cosa de tots aquesta temporada

Golejadors. Tretze futbolistes del Barça es reparteixen els 32 gols que ha marcat l’equip d’Ernesto Valverde en dos mesos i mig de temporada

En el primer tram d’aquesta temporada 2019/20, la plantilla del FC Barcelona està responent de manera coral de cara al gol. Luis Suárez i Leo Messi, amb 32 anys cadascun, no han deixat de ser els principals encarregats d’enviar la pilota a la xarxa en els dos mesos i mig que fa que va començar el curs, però no estan sols. Ni de bon tros. Més que mai, l’argentí i l’uruguaià tenen la col·laboració dels seus companys: en els tretze partits –deu en la lliga i tres en la Champions– que el Barça ha disputat fins ara, hi ha hagut també tretze golejadors. La xifra, que fa patxoca, supera la del curs passat en aquestes dates, quan van ser onze els golejadors de l’equip que entrena Ernesto Valverde. I en un total de quinze partits: deu en la lliga, tres en la Champions, un en la copa i un altre en la supercopa espanyola.

Després de 1.170 minuts de competició, en deu partits de lliga i tres de Champions, Messi i Suárez sumen, entre tots dos, tretze dels 32 gols del Barça. El 60% restant se’l reparteixen entre Griezmann (4), Arturo Vidal (3), Arthur Melo (2), Ansu Fati (2) i Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Junior Firpo, De Jong, Dembélé i Carles Pérez, que han marcat una vegada cadascun. Quatre defenses, tres migcampistes i els sis davanters que han jugat. El gol és, sens dubte, una qüestió de tots en aquest equip. Hi té molt a veure, sens dubte, l’aposta de Valverde per un joc d’atac en el qual s’afavoreix la incorporació de jugadors des de la segona línia, així com les accions a pilota aturada.

Real i Atlético

En la inevitable comparació amb els principals rivals en la lliga s’observa com el Real Madrid, que ha jugat els mateixos tretze partits, ofereix una xifra semblant de golejadors, dotze en el seu cas, però amb un total de gols de 24. Els blancs tenen en Karim Benzema, autor de set dianes, la seva principal referència golejadora. La resta estan molt lluny: Kroos, amb tres, és el segon golejador i, darrera seu, apareixen Bale, Casemiro i Rodrygo, amb dos. Pel que fa a l’Atlético de Madrid, la diferència és molt més gran. En l’equip de Diego Pablo Simeone han vist porta vuit futbolistes per fer un total de 16 gols. I això que ha jugat un partit més que el Barça i el Real Madrid, per l’ajornament del clàssic.

ELS PRINCIPALS RIVALS

Lliga
Luis Suárez 6 gols
Leo Messi 4 gols
Antoine Griezmann 4 gols
Arturo Vidal 3 gols
Arthur Melo 2 gols
Ansu Fati 2 gols
Gerard Piqué 1 gol
Clément Lenglet 1 gol
Jordi Alba 1 gol
Junior Firpo 1 gol
Frenkie de Jong 1 gol
Ousmane Dembélé 1 gol
Carles Pérez 1 gol
Champions
Luis Suárez 2 gols
Leo Messi 1 gol
*1 gol en pròpia porta
12
Real Madrid.
Dotze jugadors blancs han vist porta per fer 21 gols en la lliga i tres en la Champions.
8
Atlético.
A l’equip de Simeone, vuit jugadors diferents han fet 16 gols entre lliga i Champions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)